20 t/m 27 oktober 2021
Grevelingenweek
Recreatie
zondag18okt2020

Roze Route en Natuurontdekpad bij Battenoord

Deze twee leuke routes kun je gewoon élke dag zelfstandig lopen vanuit Battenoord. Bij de receptie van camping De Grevelingen in Nieuwe Tonge haal je de twee folders Roze Route en Natuurontdekpad eenvoudig op.

Roze Zondag wordt Roze Route

Roze Zondag is een begrip in de Grevelingenweek. Jarenlang is op de eerste zondag van de Grevelingenweek camping De Grevelingen in Nieuwe Tonge ‘the place to be’. Na een informatieve lezing nemen boswachters en natuurgidsen groepjes mee de dijk op om te kijken naar onze gevleugelde vrienden. Dit jaar doen het net iets anders en dopen we deze traditie om naar ‘Roze Route’ en kun je elke dag zélf op pad om meer te leren over de exotische vrienden op hoge poten.

Haal de Flyer Roze Route 2020 (en een leuke verrassing) op van zondag 18 t/m 25 oktober bij de receptie van camping De Grevelingen in Nieuwe Tonge  (Battenoord) en ga op zoek naar de flamingo’s in de Grevelingen. Deze ‘natuurgids op papier’ neemt je mee langs een aantal punten waar je meer leest en leert over de prachtige flamingo’s. En vergeet niet de speciale online excursie over flamingo's bij Battenoord te kijken!

Natuurontdekpad Haven van Battenoord

Het natuurontdekpad ligt tussen de haven van Battenoord en het strandje bij camping de Grevelingen. Onderweg kom je negen leuke ontdekopdrachtjes tegen. Elke opdracht staat op een paaltje. Loop het natuurontdekpad en vul de antwoorden in op het ‘werkblad’. Dit leuke ontdekbblad is gratis af te halen bij de receptie van camping de Grevelingen. Je kunt zelf kijken of je het goed hebt, want op de achterkant van de paaltjes staan de antwoorden.

Ga ook lekker naar buiten!