20 t/m 26 juni 2022
Grevelingenweek 2022
Recreatie
zaterdag03okt2020

Grevelingenweek 2020. Elke dag een online excursie én activiteiten

Voel de wind door je haren, het najaarszonnetje op je gezicht en laat je longen vullen met de zilte lucht. Van 17 t/m 25 oktober 2020 organiseren Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie de 8e editie van de Grevelingenweek. Dit jaar nemen we de bezoekers, naast een weekprogramma van coronaproof belevingsactiviteiten in het veld, ook elke dag online mee naar de unieke Grevelingen. Tijdens deze beleefweek staat het diverse karakter van dit grootste zoutwatermeer van Europa centraal. Kijk op www.grevelingenweek.nl voor alle activiteiten, nieuws en de online excursies.

 

Beleven in het veld

Er gaat natuurlijk niets boven het zelf ruiken, proeven en voelen van de Grevelingen. Tijdens de Grevelingenweek zijn er coronaproof belevingsactiviteiten rondom de Grevelingen. Het excursieprogramma is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er minder plekken beschikbaar per excursie óf kun je individueel op pad. Er zijn natuurvaartochten begeleidt door een boswachter of natuurgids, om de Grevelingen vanaf het water te ontdekken. Van sup-clinic tot krabben vangen, van creatief schrijfcafé tot strandjutten.

Dagelijks vanaf je bank op pad!

Via de website en social media worden er in de Grevelingenweek als dagelijkse rode draad filmpjes en vlogs gepresenteerd met de boswachters en natuurgidsen van IVN. Hou dagelijks de kanalen in de gaten voor een kijkje achter de schermen of op plaatsen waar je normaal niet komt en interessante natuurweetjes over De Grevelingen.

Bekijk het programma op https://www.ivn.nl/grevelingenweek/activiteiten