20 t/m 27 oktober 2021

Buitenlesdag challenge Grevelingen 2020

Beleef de Grevelingen in de herfst

Met de Buitenlesdag challenge Grevelingen stimuleer je je leerlingen om zelf in de herfstvakantie de natuur dichtbij te beleven. Ze maken daarna een levensechte maquette van het Grevelingengebied. De klassen met de mooiste inzendingen winnen een diersafari op de Grevelingen!

De Grevelingen is een prachtig gebied vol met verschillende dieren, zowel boven, in, als onder het water. Elk jaar beleven leerlingen de biodiversiteit van de Grevelingen tijdens de Grevelingen buitenlesdag. Dit jaar is de buitenlesdag Grevelingen in een iets ander jasje gestoken. Door de maatregelen rondom het coronavirus vindt de buitenlesdag deels digitaal plaats. Dit jaar zal dat zijn in de vorm van een challenge: elke leerling knutselt op school een Grevelingendier en met de hele klas maken zij een gezamenlijke Grevelingen-maquette waarin alle dieren een plekje krijgen. De vijf mooiste inzendingen per eiland winnen deelname aan de buitenlesdag in juni 2021 waaronder een dierensafari! Duik in de wereld van de Grevelingen en doe mee aan de buitenlesdag challenge!

Zo doe je mee

Alle groepen 5 en 6 van de basisscholen op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland kunnen meedoen. Leerlingen gaan in de herfstvakantie samen met hun ouders of vriendjes een dagje naar de Grevelingen en laten zich inspireren door de dieren en de omgeving. Na de vakantie delen ze hun belevenissen op school en knutselen een 3D zeedier. Samen met de klas maken ze één Grevelingen-maquette waar alle dieren in kunnen staan. Maak een foto van jullie maquette en stuur die samen met een verhaaltje, gedichtje of presentatie in voor 20 november 2020. (datum verlengd!)

Meld je aan!

Schrijf je nu vast (vrijblijvend) in, dan ontvang je in de tweede week van oktober allerlei digitale materialen die jullie op weg helpen, zoals een uitgebreide informatiebrief, natuuropdrachten en een digitale excursie met een boswachter