De Groene Visite

Ken je dat heerlijke gevoel na een dagje in de natuur? Je hoofd is weer fris, en je bent helemaal tot rust gekomen. Voor sommigen ouderen is dat gevoel niet altijd vanzelfsprekend. Zij kunnen soms niet meer naar buiten. De natuurkoffer brengt daar samen met de groene visite verandering in.

De natuurkoffer

IVN vindt het belangrijk dat iedereen, van jong tot oud, de natuur kan beleven. Met de natuurkoffer zorgen we er voor dat dit mogelijk is.
De inhoud van de koffer is afgestemd op de omgeving, en elk seizoen is er weer wat nieuws te ontdekken. De thematische koffer is gevuld met foto’s, een spel en natuurlijk materiaal (uit de eigen omgeving). Zo ervaren ouderen een prachtige natuurbeleving, zonder de deur uit te gaan. 

NatuurkofferDe Groene Visite

Als opgeleide vrijwilliger van de Groene Visite kun je er voor kiezen om je aan één zorginstelling te verbinden of om met de natuurkoffer langs meerdere zorgcentra te gaan om de zintuigen van ouderen te prikkelen. Samen met de begeleiders van de zorginstelling zorg jij dat de ouderen op een unieke manier kennis maken met de natuur uit de omgeving, maar dan binnenshuis.

“Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van natuur komen herinneringen naar boven waarover gesproken wordt. De natuur wordt ingezet als krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken”

Contact 

Wil jij (dementerende) ouderen de natuur binnen laten beleven met hulp van de natuurkoffer? Neem dan gerust contact met ons op. 

Brenda de Schipper, vrijwilligersconsulent
b.de.schipper@ivn.nl, (06) 18 28 39 68

Zij voorziet je graag van meer informatie, de mogelijkheden en staat open voor het beantwoorden van eventuele vragen.


De Groene Visite wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Delta Zeeland Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.