Zeeland
Recreatie
Vanaf
maandag20jun202210:00

Grevelingenweek 2022

Voel de wind door je haren, het zomerzonnetje op je gezicht en laat je longen zich vullen met de zilte lucht. Deze zomer kan iedereen weer genieten van de Grevelingen. Kom het zelf beleven en proef, ruik, zie, voel en hoor van 20 t/m 26 juni 2022 de Grevelingen tijdens de Grevelingweek! 

Tijdens de grevelingenweek is er veel te beleven voor jong en oud! Vaar mee op een boot op zoek naar zeehonden, stap op de huifkar voor een mooie tocht over de slikken van Flakkee. Bezoek de imker of loop mee met een van de prachtige wandelingen. Zin in een actief uitje? Volg dan een sup clinic, neem een zeilles of bewonder de onderwaterwereld tijdens een snorkelsafari. 

Samen zorgen we ook dit jaar voor een geweldige Grevelingenweek! Met deze 'beleefweek' zetten we de Grevelingen in het zonnetje en betrekken we inwoners, recreanten, odnernemers, scholieren en toeristen bij dit prachtige gebied.

1000 soortenweek
Honderden hectares duinvalleien, duizenden kust(broed)vogels, een ongekend onderwaterleven; kortom de Grevelingen is een gebied van internationale betekenis. Maar hoe groot is die soortenrijkdom nou precies? In het kader van ‘meten is weten’ organiseert Staatsbosbeheer dit jaar tijdens de Grevelingenweek ook een 1000-soortenweek. In deze week worden zoveel mogelijk verschillende soorten dieren en planten geïnventariseerd. Doe mee en schrijf je in voor een excursie waterdiertjes zoeken of nachtdieren inventariseren.

Bekijk alle activiteiten op: Grevelingenweek.nl

 

De Grevelingenweek is een initiatief van IVN Natuureducatie samen met Staatsbosbeheer, en verschillende recreatieondernemers rond de Grevelingen.

Algemene informatie

maandag 20 juni 2022 - 10:10 tot zondag 26 juni 2022 - 17:00