Zeeland
Recreatie
Vanaf
dinsdag02nov202113:00

Cursus Gastheer van het Landschap Walcheren 2021

Op 2 november is een nieuwe groep Walcherse ondernemers gestart met het programma Gastheer van het Landschap. Ook in 2018 gingen al 23 enthousiaste ondernemers hen voor. Heb je interesse om in de toekomst ook Gastheer van het Landschap te worden? Laat het ons weten! 

Ja, ik heb interesse

Over Gastheer van het Landschap 

Natuur en natuurbeleving spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Mensen trekken meer de stad uit en kiezen vaker voor een verblijf in het landelijk gebied. Van de gebaande paden af en dichtbij de natuur.

Wat weet jij allemaal over jouw omgeving? Wist je dat je in de gemeente Veere één van de donkerste plekjes in Zeeland kunt vinden? Vanaf welk punt op Walcheren heb je het beste zicht op de Melkweg? Herken jij de smaak van vers gesneden zeewier? En wist je dat de Walcherse bodem tal van schatten herbergt die ons meer vertellen over het roemrijke verleden van dit gebied?

Hoe kun jij als ondernemer gebruik maken van deze bijzondere plekken? En hoe kun je deze kennis vervolgens vertalen naar jouw onderneming? Daarover leer je meer tijdens de cursus Gastheer van het Landschap. 

We nemen je mee naar de mooiste plekjes van Walcheren. Je leert meer over de natuur, het cultuurhistorische landschap en maakt kennis met bijzondere streekproducten. Daarnaast kom je in contact met andere ondernemers en werk je samen aan producten, diensten of arrangementen waarmee je inspeelt op de bijzondere kenmerken van Walcheren. Op die manier kun je jouw gasten, personeel of zakelijke relaties iets extra's bieden en gericht doorverwijzen.

Wie deze cursus zeker niet mag missen

Alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in horeca en recreatie op Walcheren. Dus heb je een hotel, camping, B&B, theethuin, restaurant, strandpaviljoen of een verhuurbedrijf? Bied je activiteiten aan, verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme? Doe mee en leer meer over de best bewaarde geheimen van Walcheren.

Praktische informatie en aanmelden

Globaal programma

Cursusdag 1: Pracht van de nacht, excursie door de Manteling van Walcheren onder leiding van boswachter Karel Leeftink en bezoek aan de sterrenwacht 

Cursusdag 2: Geopark Schelde Delta, ontstaansgeschiedenis van Walcheren en bezoek aan een Geosite onder leiding van Bernhard Meijlink. 

Cursusdag 3: Het Groene Strand, kansen voor meer natuurbeleving op het strand, excursie onder leiding van Chiel Jacobusse (regio Oostkapelle / Vrouwenpolder). 

Cursusdag 4: Bijzondere streekproducten, wierenwandeling bij Neeltje Jans onder leiding van Guido & Ellen van Wild Wier. 

Cursusdata 

De cursus zal plaatsvinden op vier dinsdagmiddagen in het najaar van 2021, op: 

  • 2 november
  • 16 november 
  • 30 november
  • 7 december (in verband met het getij is deze bijeenkomst in de ochtend) 

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 10 oktober 2021. Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers. Bij minimaal 15 aanmeldingen gaat de cursus door. 

Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding (vol=vol). Bij teveel inschrijvingen maken wij een wachtlijst en krijg je hiervan bericht. 

Kosten

Dankzij een bijdrage van de Gemeente Veere bedragen de kosten voor deelname voor ondernemers uit de Gemeente Veere € 116,-. 

Voor deelnemers uit de Gemeente Middelburg en Vlissingen geldt een eigen bijdrage van € 348,-.

Locatie

Indien er in het najaar van 2021 nog maatregelen gelden omtrent het coronavirus worden exacte cursuslocaties bepaald aan de hand van het aantal deelnemers. Hierover word je tijdig geïnformeerd. Bij voorkeur wordt de cursus in een bedrijf van een cursist verzorgd. Zo kijken we bij elkaar in de keuken.

Overig

Kun je onverwachts niet deelnemen aan de cursus? Tot 15 oktober 2021 kun je jouw deelname kosteloos annuleren. Daarna moeten wij bij annulering 50% van de kosten in rekening brengen. 

Enthousiast geworden? 

Heb je interesse om in de toekomst ook Gastheer van het Landschap te worden? Klik dan via onderstaande knop door naar het interesseformulier. Zodra er nieuws is rondom een nieuwe cursus, word je hiervan op de hoogte gesteld. 

naar het formulier

 

Vragen over de cursus?

Bij twijfel of vragen over deelname kun je contact opnemen met Anke Calon, IVN Zeeland, via: 06 58 94 03 36  of a.calon@ivn.nl 

 

 

Algemene informatie

dinsdag 2 november 2021 - 13:00 tot dinsdag 7 december 2021 - 13:00
Locatie: 
Middelburg
Nederland
Contactpersoon: