Partners Week van de Zwinstreek

De Week van de Zwinstreek wordt mogelijk gemaakt door de steun van enkele partners. Hieronder kunt u meer informatie vinden over de partners. 

Onthaasting en kwaliteit van leven komen in Damme op de eerste plaats. Laat de drukte achter je en geniet van de rust, de ruimte en de stilte in deze stad met acht authentieke en historische kernen. Sta stil bij het prachtige uitgestrekte polderlandschap en neem er de zuurstof met volle teugen in je op. Damme leeft op een ander ritme en geeft je de tijd voor ontdekking, ontmoeting en ontplooiing. 

Wie naar Knokke-Heist komt, houdt van stijl en geniet in stijl. 
Keer op keer kan je hier nieuwe dingen ontdekken: hippe boetieks, bruisende evenementen, een wervelend fietsnetwerk…. 
Je kan altijd iets beleven, het hele jaar door.  

Maldegem gelegen in Meetjesland is een bruisend stadje, omringt door natuur en recreatiemogelijkheden. Fietspaden, wandelpaden alles is hier aanwezig. Ontdek de talloze waterplassen in het krekengebied, proef de lekkerste producten uit de eigen streek of ontdek de prachtige musea. Maldegem heeft voor ieder wat wils.

Sint-Laureins, waar het immense Godshuis zich gracieus verheft als een baken in het polder- en krekenlandschap en hierbij tevens de rust uitstralend die onze landelijke gemeente zo kenmerkt. De dijken omarmen deze pracht. Van stadsgewoel is hier nog geen sprake, de sfeer is echt nog gemoedelijk en de mensen zijn er authentiek. 

In het uiterste zuidwesten van Nederland, grenzend aan België, ligt gemeente Sluis. Een uniek stukje Nederland, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Beleef het grote evenementenaanbod en ontdek de mooiste plekjes: verborgen kreken, oude smokkelpaden, weidse polders, authentieke kernen en onze topattractie: de 17-km lange kust! 
Elke kilometer is anders ervaar het zelf! 

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) is een agentschap van de Vlaamse overheid en werkt elke dag voor het behoud, bescherming en ontwikkeling van de natuur. Samen met partners creëert ANB een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van grote multinationaal die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in de natuur wil kamperen.  ANB is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. 

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk de natuur is. Vanuit ons netwerk van 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren we grote (vergroenings)projecten, campagnes, opleidingen en vele natuuractiviteiten. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur.