Gratis vergroening op school

Op zoek naar financiering voor het vergroenen van je schoolplein of BSO-plein? Doe gratis mee met de actie van Textiel Eruit, Groen erin! Hoe? Door textiel in te zamelen! Iedere ingezamelde kilo textiel is geld waard, €0,20 per kilo om precies te zijn. Met een beetje vaart erachter kan het opgebouwde budget al snel oplopen tot €2.000 per jaar.

Praktische info:

Tips voor financiering van je groene schoolplein

Op zoek naar meer tips over financiering voor je groene schoolplein? In het stappenplan naar een Groen Schoolplein lees je hoe je van een betegeld schoolplein een groeiend en bloeiend plein maakt. Wij delen hierin onze kennis, tips en downloads op basis van jarenlange ervaring in de gemeente Rotterdam met de procesbegeleiding Groene Schoolpleinen. Download het plan hier. 

De voordelen van een groen schoolplein

Op een groen schoolplein krijgen leerlingen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende en groene omgeving. Het is bewezen dat een groen schoolplein een positieve invloed heeft op het concentratievermogen. Maar groene pleinen dragen niet alleen bij aan de gezondheid en het welzijn van de kinderen. Een groen plein vermindert namelijk ook hittestress in de zomer en wateroverlast in natte periodes. Ook de biodiversiteit in de omgeving neemt toe.