Buitenlestraining

Onderwijsdoelen scoor je buiten!

Rennen, klauteren, spelen, ontdekken, vies worden: kinderen zijn gek op buitenspelen. Dat niet alleen buiten spélen, maar ook buiten léren positieve effecten heeft op kinderen wordt steeds duidelijker. Het is leuk en gezond tegelijkertijd. Een uitdagende buitenles stimuleert beweging, draagt bij aan onderwijsdoelen en zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas. De Buitenlestraining geeft leerkrachten praktische handvatten, inspiratie of motivatie om daarmee ook echt aan de slag te gaan. 

Voor wie is de training?

Deze training is voor leerkrachten die incidenteel buiten les geven en graag meer willen leren over het verzorgen van lessen in de buitenlucht. Tijdens deze training aandacht voor de organisatie, de inhoud en pedagogiek van buiten lesgeven.

Waarom deze training volgen?

Zowel leerkrachten als kinderen willen vaker buiten les. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor kinderen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een groot verschil tussen theorie en praktijk. Tijdens de training krijg je praktische handvatten om buiten aan de slag te gaan met taal-, reken-, spelling-, zaakvak- of creatieve doelen. Een belangrijk deel van de training is gereserveerd voor het geven van voorbeelden van buitenlessen en de aanpak en organisatie van een buitenles. Daarnaast gaan we dieper in op de positieve effecten van buitenlessen en ontwikkel je onder begeleiding een eigen les. Tot slot bekijken we hoe regelmatig buitenles geven verankerd kan worden in het lesprogramma op een manier die bij de school past.  

Hoe werkt het?

IVN verzorgt de Buitenlestraining op locatie in afstemming met de school. De training vindt deels binnen en deels buiten op het schoolplein plaats. De training duurt 2,5 uur en wordt gegeven door een trainer met zowel didactische als vakinhoudelijke kennis.

Contact

Wil je met je hele team de training volgen op locatie of bij jullie op school? Neem contact op met Bram Wickel (b.wickel@ivn.nl).

Prijsindicatie

Aanbod Bereik en resultaat Totaal
Buitenlestraining van 2,5 uur incl. 1 workshopleider Maximaal 12 deelnemers €599 (excl. BTW en reiskosten)
Buitenlestraining van 2,5 uur incl. 2 workshopleiders 13 tot 25 deelnemers €799 (excl. BTW en reiskosten)