Samen de natuur promoten

IVN Natuureducatie deelt haar expertise op het gebied van natuureducatie en natuurbeleving graag met andere natuurclubs. Dit zodat we samen kunnen laten zien hoe leuk, gezond én belangrijk de Nederlandse natuur is. Dit zijn onze ideeën voor de herfst.

Sluit aan bij een campagne 

Op 24 september starten de Bodemdierendagen.  Door het hele land gaan honderden mensen, jong en oud, in tuinen, op schoolpleinen of in het park op zoek naar bodemdiertjes. De opzet is bij uitstek geschikt als natuuractiviteit met kinderen. Door waarnemingen door te geven, draag je bij aan het citizen science onderzoek van het Centrum voor Bodemecologie. Op de website zijn het scoreformulier en de bijpassende zoekkaart te downloaden. 

Inspiratie voor activiteiten

  • In het Bodemdieren Doe-boek (gratis aan te vragen) staan allerlei tips en doe-activiteiten. Bijvoorbeeld hoe je met kinderen een pissebeddendoolhof of insectenzuigertje maakt. 
  • Het natuurlespakket Herfst (YouTube) bevat korte kennis- en opdrachtfilmpjes over bodemdieren en paddenstoelen. De reeks is gemaakt voor het onderwijs, maar te gebruiken voor iedereen die kinderen graag het bijzondere van de herfst wil laten ervaren.

Uit de IVN webwinkel

Altijd op de hoogte blijven van het assortiment en aanbiedingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van de IVN Webwinkel.

Scholing voor vrijwilligers

  • 30 sept  & 1 okt 2021 -  IVN Kind & Natuur tweedaagse (Ede). Dit inspirerende evenement is voor professionals, studenten en vrijwilligers die zich bezighouden met kinderen en natuurbeleving. Deze editie staat in het teken van voedselproductie en gezond eten. Organisator: IVN. Meer informatie en aanmelden
  • 5 okt - Sparsessie over innovatie in groen vrijwilligerswerk (online). Ben jij nieuwsgierig naar nieuwe manieren van (groen) vrijwilligerswerk? Meld je dan alvast aan voor deze sessie via t.van.gorp@ivn.nl. Iedereen is welkom! Organisator: IVN Zuid-Holland en De Groene Motor. 

Inspiratie en kennis opdoen in jouw eigen tijd voor een buitenactiviteit rondom paddenstoelen? Op de Natuuracademie Online vind je de e-learning ‘Paddenstoelen voor beginners’. Leer over hun bouw, leven, bijzondere eigenschappen en daag jezelf en kinderen uit om buiten op zoek te gaan.
 

IVN Campagne agenda

  • 3-5 sept  Fête de la Nature
  • 7 sept  Duurzame Dinsdag
  • 18 sept   World Cleanup Day / Schone Rivieren
  • 24 sept-6 okt Bodemdierendagen
  • 1-31 okt  IVN-campagne najaar #2uurnatuur
  • 1-30 nov  IVN-campagne plantmaand #plantmee