Oostbroekworkshop: wilde bijen herkennen

Wat zie ik vliegen? Bijen zijn razendsnel en weggevlogen voor je ze goed kunt bekijken. Tijdens deze Oostbroekworkshop leer je wilde bijen en hommels in de natuur of in je eigen tuin herkennen. Deelname is gratis en het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

De provincie Utrecht is rijk aan maar liefst 242 verschillende soorten. Je hoeft ze na deze workshop niet allemaal te herkennen, maar we maken er zeker een goed bezig mee. Voor experts is de wilde bij herkennen trouwens ook niet altijd eenvoudig.

Theorie binnen en herkennen buiten
Tijdens de workshop leer je onder andere hoe je verschillende families herkent, hoe je een honingbij onderscheidt van een wilde bij. Je leert welke stappen je moet nemen om een echte bijenkenner te worden, hoe waarneming.nl werkt, identificatie apps, een snel insect rustig determineren, de basisecologie, wat inzamelen betekent of je een vangnet mag gebruiken. Na de theorie in de Janssenzaal maken we een wandeling over Landgoed Oostbroek en gaan we op zoek naar een aantal mooie exemplaren. Voor cursusdocent Willemijn van Hees is het herkennen van bijen kinderspel.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van Landschap Erfgoed Utrecht.

Waar
Landgoed Oostbroek
Bunnikseweg 25
3732 HV De Bilt
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina