Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je natuur en cultuur in vele vormen. Er zijn heidevelden met vennetjes, stuifzanden en uiterwaarden. En er is veel aan cultuurhistorie te vinden, zoals grafheuvels, musea, landgoederen en kastelen. Met geluk zie je een das of een zeldzame boommarter.

Coördinatie educatie  

Net als voor andere nationale parken in Nederland, vervult IVN Natuureducatie voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug de rol van coördinator educatie. Door middel van activiteiten, cursussen, projecten en campagnes laten we mensen -jong en oud- beleven hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur en cultuur is. Dat doen we niet alleen, maar in samenwerking met heel veel verschillende partners in het Nationaal Park. De educatiestrategie die we in 2020 ontwikkelden, legt daarvoor de basis. 

Terugblik educatieactiviteiten 2021

IVN Natuureducatie en Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn zelf ook betrokken bij en verantwoordelijk voor de uitvoer van educatieprojecten. Dat doen we niet alleen, maar altijd in samenwerking met een brede groep aan actieve partners. Voorbeelden zijn het project Heuvelrugtuinen en de Beleefweek. 

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met Elies Arps of Judith Algra.