Samen met bewoners in actie voor de wilde bij!

Op 15 en 16 april is de Nationale Bijentelling. Negen gemeenten in de Provincie Utrecht komen in actie voor de wilde bij door mee te doen met de regionale bijentellingcampagne. Met deze campagne stimuleren zij bewoners van hun gemeente om zich in te zetten voor de bij door hun tuin te vergroenen en mee te doen aan de telling.

De campagne loopt van 15 maart tot en met 16 april 2023. Deze gemeenten doen mee met de regionale campagne: Baarn, Blaricum, Eemnes, Houten, Laren, Oudewater, Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden. De provinciale campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht.

Toolkit

Hier vind je content waarmee je de bijencampagne in jouw gemeente kunt promoten.

Campagnepagina bewoners

Op deze pagina kunnen bewoners terecht voor informatie over de bij, en wat ze zelf kunnen doen om de bij te helpen. Ze vinden tuintips, filmpjes, én worden natuurlijk enthousiast gemaakt voor de bijentelling!

Schoffelbloedbij_canvapro

Contact

Wil je als gemeente ook mee doen met de regionale bijencampagne of heb je vragen? Neem dan contact op met Elies Arps (06-52 05 39 92) of Judith Algra (06-20 73 14 05).

Nog meer doen voor de bij?

Wil je je als gemeente nog meer inzetten voor de bij? Kijk dan hier hoe je de bijvriendelijkste gemeenten kunt worden van Nederland.

 

De Nationale Bijentelling

De Nationale Bijencampagne is een initiatief van Nederland Zoemt. Dit is een project waarin IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu samenwerken. Het lanceerde in 2017 als een initiatief van LandschappenNL, Natuur & Milieu, IVN en Naturalis en werd mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.