Utrecht
Landschap
Op
dinsdag19okt202119:30

Oostbroek Webinar Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht - Ken je ondergrond

De Heuvelrug is een opvallend geologisch fenomeen en de ‘watermachine’ voor de omringende natte landschappen: een bijzondere geohydrologische combinatie. De Stichting Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht zet zich in om de Unesco status ‘Geopark’ te verwerven voor deze stuwwal tussen de Grebbeberg en het Gooimeer. Niet alleen om aardkundige waarden veilig te stellen, maar ook om het verhaal, de ontstaansgeschiedenis naar boven te halen en uit te dragen naar bewoners en bezoekers. Daar wordt al volop aan gewerkt. Ook met steun van veel natuurorganisaties, waaronder de Oostbroekorganisaties. 

Marc Hofstra - voorzitter van de Stichting Geopark - geeft een inleiding op het fenomeen Geopark en de actuele ontwikkelingen in de regio. Kees de Heer - geoparkgids bij IVN Amersfoort - gaat in op de bijzondere aardkundige waarden in het gebied en manieren waarop deze te bezoeken en beleven zijn. 

Oostbroeklezingen

De Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren elke maand een lezing. Voor onze vrijwilligers én inwoners van Utrecht die hart hebben voor de Utrechtse natuur. Tot ziens bij één van de lezingen!
De Oostbroeklezingen is een samenwerking van IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Groei en Bloei Utrecht. Aanmelden

Algemene informatie

dinsdag 19 oktober 2021 - 19:30 tot 21:00
Locatie: 
Online
Nederland
Contactpersoon: