Utrecht
Bomen & Struiken
Op
dinsdag15jun202119:30

Oostbroek Webinar: Alles over hoogstamfruit

Wat is hoogstamfruit eigenlijk? Waar wordt en werd het voor gebruikt? Waar vind je hoogstamfruit in de provincie en wat zijn de verschillen per landschapstype? En wat is de waarde voor de biodiversiteit? Doe mee en ontdek alles over hoogstamfruit. 

Hoogstamfruitboomgaarden geven karakter en eigenheid aan de provincie Utrecht. Met hun grillige groei, het loof hoog op de stammen en de prachtige bloei in het voorjaar zijn de hoogstamfruitbomen ware pareltjes in de provincie. Helaas zien we ze steeds minder. Want om het fruit te plukken moet je een ladder op. En dat is veel werk. Ook het onderhoud van een hoogstamfruitboom vraagt specialistische kennis en kost veel tijd. De teloorgang van de hoogstamfruitboomgaard is een gemis.

In deze lezing vertellen Walter Jaaltink en Walter den Hollander alles over hoogstamfruit in de Provincie Utrecht.

Walter Jaaltink is Landschapscoördinator Stuurgroep Kromme Rijnlandschap en Walter Den Hollander, ecologisch hovenier Den Groene Hollander. Walter den Hollander is o.a. gespecialiseerd in aanleg, restauratie en onderhoud van boomgaarden. Beiden zijn ook actief bij de Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek.

De lezing vind online plaats via Zoom.

Aanmelden

De Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren bijna elke maand een lezing. Voor onze vrijwilligers én inwoners van Utrecht die hart hebben voor de Utrechtse natuur. Tot ziens bij één van de lezingen!

De Oostbroeklezingen is een samenwerking van IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Groei en Bloei Utrecht.


 

Algemene informatie

dinsdag 15 juni 2021 - 19:30 tot 21:15