Utrecht
Recreatie
Vanaf
maandag11okt202113:00

'Het Verhaal van NP Utrechtse Heuvelrug'

Training Storytelling voor (recreatie)ondernemers en gidsen

Er was eens…  is een beginstrofe die een magische uitwerking op ons heeft. Er is niets krachtiger dan een goed verhaal, een verhaal overwint en overleeft alles. Ben jij ondernemer of gids op de Utrechtse Heuvelrug en wil je je gasten of bezoekers zien te raken? Het vertellen van een goed verhaal slaat tussen jouw activiteiten en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Neem dan deel aan de training ‘Het verhaal van NP Utrechtse Heuvelrug’.

Wat gaan we doen?

De training heeft de vorm een ontmoeting waarin je onder begeleiding van een ervaren storyteller oefent met het vertellen van een verhaal dat past bij jouw activiteiten in NP Utrechtse Heuvelrug. Je bekijkt voorafgaand de video en bereid een huiswerkopdracht voor om het optimale uit deze ontmoeting te halen. Na deze training bruis je van de ideeën en kun je concreet met de magie van verhalen aan de slag.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor (recreatie)ondernemers en gidsen die actief zijn in of rond Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug die hun gasten of bezoekers (kunnen) bereiken door te vertellen.

Beoogde uitkomsten    

Deelnemers aan de training:

  • Breiden hun kennis uit over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug;
  • Leren het unieke verhaal van hun onderneming in relatie tot de omgeving (her)kennen aan de hand van een introductie in storytelling;
  • Zullen gaan bruisen van de ideeën en kunnen concreet met de magie van verhalen aan de slag in hun werkzaamheden;
  • Werken hun eigen verhaal uit op basis van één van de gekozen verhaallijnen;
  • Kunnen dit verhaal gebruiken richting hun gasten;
  • Doen contacten op met mede-ondernemers in het Nationaal Park.

Mogelijke toepassingen van storytelling zijn het ontwerpen van een krachtige verhaallijn voor een onweerstaanbare bedrijfscampagne of het in het hart raken van je gasten tijdens een gegidste excursie.

Praktische informatie

Datum en tijd: De training bestaat uit twee verplichte onderdelen, die deels in de eigen tijd en deels tijdens een fysieke bijeenkomst in de natuur plaatsvinden:

  1. Deelnemers bekijken op eigen gelegenheid de voorbereidende video en werken aan de hand daarvan een huiswerkopdracht uit.
  2. Ontmoeting in het Nationaal Park op maandagmiddag 11 oktober 2021 van 13:00-16:30 uur, verzamelen bij Nieuw Hydepark in Doorn.

Voorbereidende video:

Accepteer cookies

Begeleiding: De training wordt verzorgd door IVN Natuureducatie, in samenwerking met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
IVN-trainer Wim Ruis is opgeleid als chief storyteller bij de Storytelling Academy en heeft uitgebreide ervaring met inzetten van storytelling voor en door verschillende doelgroepen.

Kosten: gratis voor ondernemers en gidsen werkzaam in en rond Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Meld je aan!

Algemene informatie

maandag 11 oktober 2021 - 13:00
Locatie: 
Nieuw Hydepark
Driebergsestraatweg 50
3941 ZX Doorn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image