Overijssel
Gezondheid
donderdag28apr2022

Gezocht: wandelbegeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Raalte

Wandel je graag en wil je jouw enthousiasme voor het wandelen en de natuur overbrengen op mensen die minder of (te) weinig bewegen? En wil jij op regelmatige en vrijwillige basis, eens per week tot eens per maand, een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Informatiesessie Raalte
Op dinsdag 10 mei (vanaf 19:30 uur) organiseren wij een informatiebijeenkomst in het Annahuis te Raalte. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie over Gezond Natuur Wandelen. Het opstarten van de wandelingen in Raalte is in nauwe samenwerking met de gemeente, Sportbedrijf Raalte, WijzWelzijn en het Hoftheater. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via deze link of onderstaande button.

Aanmelden

Voor vragen kan je contact opnemen met Thea Peters (t.c.peters@ivn.nl), Brigit Trooster (brigit.trooster@sportbedrijfraalte.nl), Mirjam Borger (mirjam.borger@hoftheater.nl) of Erna Klok (e.klok@wijz.nu).

Gezond Natuur Wandelen
Al enkele jaren organiseert de Stichting Gezond Natuur Wandelen in verschillende provincies laagdrempelige wandelingen die toegankelijk zijn voor iedereen die meer wil bewegen. Tijdens de wandelingen staat de combinatie van bewegen, natuurbeleving en gezelligheid centraal. Inmiddels genieten buurtbewoners in o.a. Deventer en Ommen van de wekelijkse wandelingen georganiseerd door vrijwilligers. IVN Overijssel wil dit nu ook in Oldenzaal en Raalte opstarten en
wij zoeken hiervoor enthousiaste wandelbegeleiders.

Gezond natuur wandelenSamen met de wandelbegeleiders bepalen we vanaf welke plaats en op welk tijdstip we wekelijks een uurtje kunnen wandelen. Alle begeleiders krijgen kosteloos drie korte trainingen aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. De opgedane kennis kan o.a. gebruikt worden om tijdens de wandelingen iets over de natuur vertellen. De wandelingen worden in nauwe samenwerking georganiseerd met lokale partijen op het gebied van gezondheidszorg, welzijn, natuurbeheer, (wandel)sport en ouderenwerk.