Overijssel
Bijen
vrijdag12mrt2021

Creëer een bijvriendelijke tuin met de gratis Plant & Klaar box

De hoeveelheid wilde bijen in Nederland neemt flink af. De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te maken heeft, is het gebrek aan voedsel en een plek om te nestelen. Met wat kleine aanpassingen in de tuin kun je een groot verschil maken. Om inwoners van Overijssel hierbij te helpen, geven Mooi Leven Overijssel en IVN Overijssel 25 Plant & Klaar boxen weg.

Bijvriendelijke tuinen zijn hard nodig, want de helft van de bijna 360 bijensoorten in Nederland is bedreigd. Deze bedreiging heeft ook gevolgen voor de mens. We hebben bijen namelijk nodig voor het bestuiven van ons fruit, groenten en veel andere planten. In je eigen tuin kun je heel veel doen om het aantrekkelijker te maken voor wilde bijen. Bijen zijn erg geholpen met veel verschillende bloeiende planten, struiken en bomen en een bijenhotel.

Nationale Bijentelling

Sylvia Neutel (IVN Overijssel): ‘Als alle tuinen in Overijssel straks een bijenhotel hebben en vol staan met bloemen kunnen we volop tellen tijdens de Nationale Bijentelling. In het weekend van 17 en 18 april is namelijk de vierde editie van de Nationale Bijentelling. In dat weekend worden door heel Nederland bijen geteld in eigen tuin, het park of het schoolplein. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen.’ De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en LandschappenNL.

Help de bij met een gratis Plant & Klaar Box

Mooi Leven Overijssel en IVN Overijssel geven iedere maand 25 Plant & Klaar boxen weg. De Plant & Klaar box van maart is de eerste stap in de goede richting om de bij een handje te helpen. In het pakket vind je zaadbommen, een bijenhotel en de zoekkaart Wilde Bijen. Inwoners van Overijssel kunnen tot en met 24 maart kans maken op de box via de Facebookpagina van Mooi Leven Overijssel.