Grijs, Groen & Gelukkig

Met Grijs, Groen & Gelukkig wil IVN 10.000 ouderen in Nederland een gelukkige oude dag bezorgen door hen in contact te brengen met de natuur. We zijn er namelijk van overtuigd dat groen en natuurbeleving een belangrijke rol spelen in het welzijn en de gezondheid van mensen.

Door personeel en mantelzorgers te trainen in natuurbeleving, gaan ze vaker met de bewoners naar buiten. De bewoners ervaren daardoor de positieve effecten van de natuur; van frisse lucht tot meer beweging en ontspanning.

In Overijssel werken we samen met diverse zorginstellingen. In 2016 is gestart met samenwerkingsprojecten met Zorgspectrum ’t Zand, ZGR en de Posten in Enschede. Met deze “Groen & gelukkige” partners  werken we aan duurzame vergroening van de ouderenzorg. We ontwikkelen een groene activiteitenkalender en we leiden medewerkers en mantelzorgers om groene activiteiten te begeleiden. Daarnaast brengen we onze partners in contact met de buurt én met nieuwe vrijwilligers. Ook geven we advies over fysieke vergroening.

In bovenstaand filmpje hoor je meer over het programma Grijs, Groen en Gelukkig in samenwerking met Zorggroep Raalte.

In dit filmpje leer je meer over de samenwerking tussen IVN en Zorgspectrum het Zand.

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking in het kader van Grijs, Groen en Gelukkig? Neem contact met ons op.