Overijssel
Natuur in de Buurt
Op
dinsdag16mrt202119:15

Webinar Groen in je buurt? Zo doe je dat!

Een online inspiratiesessie voor buurtinitiatieven, groene organisaties, dorpsbelangen en iedereen die met anderen de buurt wil vergroenen in Overijssel.

Steeds meer mensen en organisaties steken lokaal de handen uit de mouwen om hun directe woon- en leefomgeving te vergroenen. Dat is hard nodig! Door de klimaatverandering en verstening loopt de biodiversiteit in de bebouwde omgeving hard achteruit. Ook wateroverlast en hitte-stress komen steeds vaker voor.

Samen met NMO organiseren we een online sessie met inspiratie en praktische tips om zelf in je buurt aan de slag te gaan. Schuif je aan? Samen de mouwen opstropen voor meer groen is niet alleen goed voor de natuur, maar kan ook heel gezellig zijn. Aanmelden kan via deze link

Programma

Waarom wil je jouw eigen omgeving vergroenen, hoe doe je dat en welke obstakels kan je tegenkomen? Dat zijn vragen die we in dit webinar gaan beantwoorden. Maarten Bruns (IVN) laat ons aan de hand van aansprekende voorbeelden zien wat het belang is van groen in de bebouwde omgeving. Na deze introductie nemen we een tweetal voorbeelden onder de loep. Hoe pak je het aan, hoe betrek je de buurt, wat kan de gemeente voor jullie betekenen en wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden?

Maak een keuze uit twee inspirerende verhalen uit de praktijk en stel je vragen:

1. Het vergroenen van je straat
Wil jij samen met de buren je straat vergroenen? Schuif dan aan, doe inspiratie op en krijg tips en trucs hoe je zo iets aanpakt van Arjan Broer (Groene Loper Zwolle).

2. Aanleg van een bloemenlint in stad/dorp
Wil je als lokaal initiatief meer groen in je dorp of stad? Daar zijn allerlei acties voor te bedenken. Angelien Hoppen (Groene Loper Enschede) deelt haar ervaringen over het bloemenlint dat zij voor wilde bijen en insecten heeft aangelegd.

Praktische informatie

Wat: Webinar Groen in je buurt? Zo doe je dat!
Wanneer: Dinsdagavond 16 maart van 19:15 tot uiterlijk 21:00 uur
Waar: Online. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsbericht en een week vooraf aan de webinar de link met instructies.

Aanmelden

Heb je vragen? Stel je vragen aan Lilian Dieben via l.dieben@ivn.nl 

Algemene informatie

dinsdag 16 maart 2021 - 19:15 tot 21:00