Overijssel
Gezondheid
Op
donderdag16sep202115:30

Startbijeenkomst Gezond Natuur Wandelen Oldenzaal

Bewegen is gezond en groen doet mensen goed. Daarom biedt stichting Gezond Natuur Wandelen op meer dan 100 locaties in 55 gemeenten gratis wekelijkse wandelingen aan. IVN Overijssel wil in samenwerking met Stichting Gezond Natuur Wandelen, Impuls Oldenzaal en gemeente Oldenzaal deze wandelingen ook mogelijk maken in Oldenzaal.

Het idee achter de wandelingen is heel simpel: wekelijks een gratis wandeling van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die ook iets over de natuur vertellen. Peter Mol, IVN Overijssel: ‘Eigenlijk is Gezond Natuur Wandelen een heel eenvoudig concept, maar wel een met een groot effect. De wandelingen kennen verschillende doelen: beweging, sociaal contact én natuurbeleving in de directe woon/leefomgeving. Daarom zijn we ook erg enthousiast om dit in Oldenzaal van de grond te krijgen’

In Overijssel zijn er al wekelijkse wandelingen in Deventer en Ommen. Als er genoeg lokale organisaties enthousiast zijn, wordt Oldenzaal aan deze lijst toegevoegd. De initiatiefnemers willen zich inzetten voor twee wekelijkse wandelingen in de natuur, verzorgd door een lokaal team van 5-10 vrijwillige begeleiders. Zo wordt het voor steeds meer mensen mogelijk om, op bescheiden afstand van huis, samen te wandelen in de natuur.

Startbijeenkomst Oldenzaal

Het opzetten van de gezonde natuurwandelingen doen we graag samen met zoveel mogelijk lokale partijen. Dit zodat de wandelingen kunnen aansluiten bij bestaande initiatieven of lokale wensen en opties. Op donderdag 16 september is er een startbijeenkomst voor lokale partijen uit de sectoren zorg, welzijn, (wandel)sport. 

Aanmelden

Algemene informatie

donderdag 16 september 2021 - 15:30 tot 17:00
Locatie: 
Breedwijs
Helmichstraat 42b
7574 TX Oldenzaal
Nederland
Google Maps image