Overijssel
Natuur in de Buurt
Op
dinsdag15mrt202219:30

Groenbezig webinar: ‘Je straat vergroenen? Zo doe je dat’

Een online inspiratiesessie voor straatinitiatieven, groene organisaties, dorpsbelangen en iedereen die met de buren de straat wil vergroenen in Overijssel.

Steeds meer mensen steken de handen uit de mouwen om hun straat te vergroenen. Je straat wordt er niet alleen mooier door, maar meestal ook een stuk gezelliger! Bovendien is het in een groene omgeving een stuk prettiger wonen voor mens en dier. Heb jij interesse om samen met buren jouw straat te vergroenen en ben je op zoek naar inspiratie en praktische tips?

Meld je dan aan voor dit webinar!


Programma

Het programma bestaat uit een enkele korte inleidingen en praktijkverhalen. Tussendoor gaan we aan de slag met Mentimeter en kun je vragen stellen aan experts.

19:15 | Digitale inloop

19:30 | Welkom met een korte introductie over het belang van groen in de straat, door Loet van der Heijden, Natuur en Milieu Overijssel.

19:50 | Het vergroenen van je straat met geveltuintjes en bomenperkjes. Angelien Hoppen, Groene Loper Enschede deelt haar ervaringen en laat zien wat er zoal mogelijk is; waar moet je op
letten en wat kan de gemeente voor je betekenen.

20:15 | Een praktijkverhaal uit Zwolle. Joost Waardenburg, bewoner van de Coetsstraat deelt zijn ervaringen en bevindingen.

20:45 Afsluiting

Aanmelden kan t/m zondag 13 maart. Na aanmelding ontvang je een link voor deelname en instructies. Meld je hier aan voor de inspiratiesessie. 

Algemene informatie

dinsdag 15 maart 2022 - 19:30 tot 20:45
Locatie: 
Digitaal
Nederland