Overijssel
Natuur in de Buurt
Op
vrijdag26mrt202114:15

Groenbezig Festival Overijssel

Samen digitaal de bloemetjes buiten zetten

Vrijdagmiddag 26 maart vindt het Groenbezig Festival plaats. Hét festival voor alle lokale groene vrijwilligers uit Overijssel. 

Natuurlijk hadden we jullie het liefst live ontmoet tijdens een gezellige en inspirerende dag in het veld, maar vanwege corona gaan we nu samen digitaal de bloemetjes buiten zetten. Net zo leerzaam en vrolijk, en met inspirerende workshops!

Er is een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Gastspreker is Arnold van Vliet, bioloog bij de Wageningen University & Research en coördinator van verschillende citizen science projecten. Arnold start de middag met een inleiding, en daarna kun je deelnemen aan één van de vele workshops: korte interactieve sessies waar mensen uit de praktijk hun kennis en ervaringen delen of samen met jou creatief aan de slag gaan.

Er zijn veertien workshops waar je uit kunt kiezen. Zo is er o.a. een workshop 'De wilde bij: dit kun je doen', 'Natuurbeleving tijdens én na coronatijd' en 'Een levende tuin maak je zelf'. Inschrijven voor het Groen Bezig Festival kan via deze link. 

Programma

14.10 uur
Inloop van de digitale bijeenkomst, met muziek en beelden van de vele groene vrijwilligers. Zorg dat je de koffie of thee hebt klaar staan!

14:30 uur
Welkom door Matthijs Nijboer, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, gastheer namens alle groene organisaties.

14:40 uur
Inleiding door Arnold van Vliet: Meebewegen met klimaatverandering? Hoe dan? 2020 was het warmste jaar ooit, met daarna een strenge vorstperiode. Dit heeft grote consequenties voor de natuur. De uitdaging is hoe wij en de natuur kunnen meebewegen.

15:15 Korte break

15:25 Workshopronde 1

16:00 Korte break

16:10 Workshopronde 2

16:45 Afsluiting

Praktische informatie

Wat: Groen Bezig Festival Overijssel
Wanneer: Vrijdagmiddag 26 maart van 14:15 tot 17:00 uur
Waar: Online. Aanmelden kan tot en met zondag 21 maart. Na inschrijving ontvang je van ons een link voor het festival met inloginstructies.

Aanmelden

Heb je vragen? Stel je vragen aan Lilian Dieben via l.dieben@ivn.nl

Algemene informatie

vrijdag 26 maart 2021 - 14:15 tot 17:00