Overijssel
Gezondheid
Op
donderdag09dec202116:30

Bijeenkomst Groene Gezonde Leef- en Werkomgeving van het Ziekenhuis

Het witte, klinische ziekenhuis is passé. Waarom? Omdat bewezen is dat natuur een positief effect heeft op de gezondheid. 9 december van 16:30 – 18:00 uur praten we hier verder over in een Zoomsessie. Zo gaan we het hebben over de vierde pijler van de Green Deal Duurzame zorg: een groene leef- en werkomgeving, geven we voorbeelden uit de praktijk en bespreken we het implementatieproces vanuit de design-thinking methode.

In Overijssel worden innovaties op het gebied van Natuur en Zorg binnen de diverse zorgsectoren ondersteund vanuit het provinciale programma Natuur voor Elkaar. Denk aan Nature Based Interventions (NBI’s) zoals de aanleg van beleeftuinen bij ouderenzorginstellingen en de groene speurroute in Isala Zwolle.

Het doel van de bijeenkomst is inspireren, ervaringen ophalen en uitwisselen en elkaar enthousiasmeren over de rol van natuur en groen in de ziekenhuiszorg. Dit doen we met bijdragen van onder andere VU Amsterdam (Jolanda Maas/Rosanne Steensma) en Isala Zwolle (Johan Jonker).
Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  1. Waarom zijn Nature Based Interventions in ziekenhuizen belangrijk?
  2. Voorbeelden uit de praktijk: o.a. Isala Biodivers
  3. Hoe kunnen NBI’s succesvol worden geïmplementeerd?

Neem vooral je nieuwsgierigheid, voorbeelden en vragen mee. Tot dan!

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 9 december van 16:30-18:00 uur
Waar: via Zoom (link volgt na aanmelding)
Voor wie: medewerkers in Overijsselse ziekenhuizen zoals: managers, facilitair managers, zorgmedewerkers, directieleden en andere geïnteresseerden.

Aanmelden
 

Algemene informatie

donderdag 9 december 2021 - 17:30 tot 18:00
Locatie: 
Online, via Zoom
Nederland