Noord-Holland
Fete de la Nature
dinsdag01mrt2022

Vier jij mee met Fête de la Nature?

In het weekend van 2, 3 en 4 september 2022 viert IVN Natuureducatie Fête de la Nature. Het grootste grassrootsfestival van Nederland. In het hele land worden er diverse kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd, ook in Noord-Holland. Denk aan een muziekoptreden in de buitenlucht, yoga in de duinen, een speurtocht door het bos, of een duurzame BBQ bij jou in het park. Alles kan! In 2021 vierden meer dan 5000 mensen de natuur op 184 verschillende natuurfeestjes. In 2022 gaan we voor 300 natuurfeestjes en 10.000 bezoekers. Doe je mee? 

Wat is Fête de la Nature?

Fête is een grassroots natuurfestival: iedereen kan een activiteit organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Zo betrekken we meer mensen bij de natuur, op een manier die bij hen past.

Grassroots...?

Het belangrijkste kenmerk van dit grassroots festival is dat alles van onderaf (vanuit de graswortels) wordt georganiseerd. We zetten samen de kaders neer, en daarbinnen kan iedereen meevieren. Geen georganiseer van bovenaf dus, maar laten groeien wat wil groeien.

fete woorden wolk

Ik wil zelf graag een natuurfeestje geven. Wat kan ik organiseren? 

Van alles! Van een wandeltocht met natuurverhalen tot salades maken van wilde kruiden en van concerten in de wijktuin tot kinderyoga in de duinen. Bedenk: Fête de la Nature is in de eerste plaats een feest. Organiseer iets waar je zelf ook graag naartoe zou gaan. Om je op weg te helpen organiseren we in 2022 vijf inspiratiesessies hebben we tips van oud-organisatoren gebundeld. 

Inspiratiesessies 2022

Ook in 2022 organiseren we weer diverse digitale inspiratiesessies. Wil je een feestje organiseren en verkennen hoe je dit het beste kunt aanpakken? Of wil je lokale aanjager worden binnen jouw woonplaats of organisatie ? Dan is deze digitale sessie iets voor jou!

  • woensdag 30 maart 16:00-17:00
  • dinsdag 19 april 20:00-21:00
  • woensdag 25 mei 20:00-21:00
  • woensdag 29 juni 20:00-21:00

Wat kun je verwachten van een inspiratiesessies : 

  • introductie Fête de la Nature 
  • overzicht landelijke ondersteuning IVN 
  • inspiratieverhaal ervaren Fêtê organisatoren 
  • A)sessie voor verkennende organisatoren (Hoe organiseer ik mijn eigen natuurfeestje)
  • B) sessie voor Fête liefhebbers die de Fête beweging verder op weg willen helpen en Fête onder de aandacht willen brengen (Hoe mobililizer ik anderen om een natuurfeestje te organiseren)  
  • afronding/jullie tips

Meld je aan voor een inspiratiesessie

Hoe meld ik mijn natuurfeestje aan?

Op de vernieuwde Fête website kun je dit eenvoudig doen. Maak een account aan en vul de velden in om je activiteit aan te melden. Heb je vragen of wil je extra uitleg? We hebben een handige instructie voor je klaarstaan. 

Meld een Fête activiteit aan

Hoe kan ik anderen informeren over Fête?

Heb je al een natuurfeestje aangemeld? Dan kun je feestgangers uitnodigen! Gebruik hiervoor onze tips en handige downloads, zoals een invul-flyer, -poster en social media banners. Ben je nou net zo enthousiast over Fête als wij en wil je je netwerk ook uitnodigen om een natuurfeestje te organiseren? Breng dit natuurfestival dan algemeen onder de aandacht met onze social mediatoolkit.

Hoe blijf ik op de hoogte over Fête?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief die maximaal eens per maand wordt verzonden. Hierin informeren we over je ondersteuning voor Fête-organisatoren, aangepaste coronamaatregelen, uitgelichte activiteiten en meer!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hoe meld ik me aan voor een activiteit? 

Kijk in het activiteitenoverzicht op de Fête website welke natuurfeestjes er worden georganiseerd. Per activiteit zie je of en hoe je je kunt aanmelden. Heb je een vraag over de activiteit? Onderaan de pagina van het betreffende feestje vind je de button om contact op te nemen met de organisator. 

Naar het feestoverzicht

Meer informatie over Fête de la Nature, ga naar de fetedelanture.nl.