Voor kinderen

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur. Doe mee!

Een greep uit ons aanbod:

Gezonde schoolpleinen
In Brabant zijn er acht gezonde schoolpleinen gerealiseerd in samenwerking met Jantje Beton. Op een Gezond Schoolplein krijgen kinderen en jongeren de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Meer informatie op: www.ivn.nl/gezondeschoolpleinen.

Schoolpleinen van de toekomst
Schoolpleinen van de toekomst zijn gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk. Onder dat motto zijn Provincie Noord-Brabant, de Brabantse waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten een programma gestart om schoolpleinen in Brabant te ‘vergroenen’. Meer informatie op: www.ivn.nl/schoolpleinenvandetoekomst.   

Scholenprogramma’s Nationale Parken
In de Nationale Parken De Loonse en Drunense Duinen biedt IVN scholenprogramma’s aan. Speciaal door IVN opgeleide schoolgidsen bieden projecten aan voor het basisonderwijs uit de regio. Leerlingen gaan zelf op onderzoek uit in de natuur of gaan aan de slag met natuurlijke materialen. Meer informatie over onze programma's voor scholen tref je hier: www.ivn.nl/scholenprogramma-ldd

Het Bewaarde Land
In Het Bewaarde Land verkennen kinderen uit groep 5 en 6 de natuur tijdens drie volle dagen in drie achtereenvolgende weken. Dit doen zij in kleine groepjes, onder leiding van goed opgeleide vrijwilligers: de Wachters van Het Bewaarde Land. Vanuit hun eigen liefde voor de natuur stimuleren de wachters dat de kinderen open staan voor wat ze in de natuur kunnen waarnemen en ervaren. Kinderen bouwen daardoor een band op met de natuur en het verrijkt hun leven. Het Bewaarde Land een ervaring voor het leven! Kijk verder op www.hetbewaardeland.nl.

Kijk hier voor al het IVN-aanbod Kind & Natuur.

Wil je weten wat wij in 2020 doen? Kijk dan eens op onze factsheet!Factsheet Kind en Natuur Brabant 2020