Noord-Brabant
Gezondheid
donderdag22okt2020

Proeftuin bij zorgcentrum Madeleine in Boxmeer

Met steun van farmaceutisch bedrijf MSD Animal Health zal IVN Natuureducatie vanaf dit najaar drie Proeftuinen realiseren. Deze eetbare tuinen waar men samen kan proeven én beleven worden aangelegd bij zorginstellingen in Oss, Boxmeer en Haarlem. Op 20 oktober 2020 was de aftrap van de samenwerking in Boxmeer.

Educatief en eetbaar

De Proeftuin is meer dan een plek waar je lekker kunt smullen. De Proeftuin is educatief en nodigt iedereen, en ouderen in het bijzonder, uit om naar buiten te gaan en samen de natuur te beleven.
We gaan de grond bewerken, beplanten en er volgend jaar van oogsten (Corona-proof). Dat brengt cliënten en medewerkers van Madeleine, kinderen van basisscholen, de buurt en medewerkers van MSD Animal Health bij elkaar. Uiteindelijk gaan we samen de heerlijke gerechten met ingrediënten uit deze ‘proef’-tuin koken en eten.

Start van de samenwerking in Boxmeer

Dinsdag 20 oktober 2020 was de aftrap van het Proeftuinen-project in Boxmeer. Tijdens een digitale bijeenkomst werd de plaats van de Proeftuin gedeeld. Daarnaast hebben de deelnemers samen in kaart gebracht wat er allemaal moet gebeuren voor het realiseren van de Proeftuin en wie daar bij betrokken moet worden. Ben Zwanenburg, wijkmanager en Yoni Rijcken van Pantein namen de cheque virtueel in ontvangst tijdens de digitale bijeenkomst.