Noord-Brabant
Biodiversiteit
vrijdag26mrt2021

Proeftuin bij expertisecentrum Madeleine in Boxmeer

Samen met MSD Animal Health heeft IVN Natuureducatie een Proeftuin aangelegd bij expertisecentrum Pantein Madeleine in Boxmeer. Dit is een eetbare tuin waar je van alles kunt proeven én beleven.

Educatief en eetbaar

De Proeftuin is meer dan een plek waar je kunt smullen. De Proeftuin is educatief en nodigt iedereen, en ouderen in het bijzonder, uit om naar buiten te gaan en samen de natuur te beleven. Zo daagt de Proeftuin iedereen uit om samen te leren over de planten en dieren in de tuin, samen de biodiversiteit te bevorderen en hun kennis weer te delen.

Plantdag

Vrijdag 26 maart was het zover: de Proeftuin werd aangelegd. Een klein groepje kinderen van basisschool de Weijerwereld uit Boxmeer hielp (Corona-proof) mee met het aanplanten van de Proeftuin. ‘’Ook als ik groot ben, wil ik hier altijd zijn!’’, zei een van de kinderen. De cliënten van expertisecentrum Madeleine waren van harte uitgenodigd om Corona-proof mee te kijken bij de aanplant van de Proeftuin.

Officiële opening van de aanplant

De aanplant van de Proeftuin werd officieel geopend door Marc Melssen, financieel directeur MSD Animal Health (MSD Animal Health) en Yoni Rijcken, wijkmanager (Pantein) in samenwerking met IVN Natuureducatie.

Samen oogsten

Het idee is dat de eerste ingrediënten geplukt kunnen worden over een aantal maanden. Zo kunnen cliënten en medewerkers van Madeleine en kinderen van basisscholen samen de heerlijke gerechten met ingrediënten uit de ‘proef’-tuin koken en eten. Marc Melssen (financieel directeur MSD Animal Health): ‘’MSD vindt het mooi om op deze manier de verbinding te zoeken als goeie buur’’

Meer informatie over proeftuinen