Noord-Brabant
Natuur in de Buurt
maandag20sep2021

Nieuwe Gastheren in Grenspark Kalmthoutse Heide

Dertien deelnemers van twaalf verschillende ondernemingen in en om het Grenspark Kalmthoutse Heide hebben met succes de cursus Gastheerschap van het Landschap afgerond. De nieuwe gastheren uit Vlaanderen en Nederland zijn officieel toegetreden tot het netwerk van Grenspark gastheren en gastvrouwen door ondertekening van de overeenkomst met het Grenspark.

Grenspark Kalmthoutse Heide organiseerde dit jaar samen met IVN een derde cursus gastheerschap voor recreatieondernemers rondom het Grenspark.

Recreanten zijn steeds meer op zoek naar een bijzondere en authentieke beleving. Hiervoor is het belangrijk dat recreatieondernemers inspelen op de bijzondere kwaliteiten en het verhaal van hun omgeving, in dit geval Grenspark Kalmthoutse Heide. Tijdens de IVN-cursus Gastheer van het Landschap zijn de ondernemers aan de slag gegaan met storytelling en het verkennen van hun eigen omgeving. Ook namen ze deel aan een gezamenlijke fietstocht langs bijzondere natuurpareltjes die de Kalmthoutse Heide rijk is.

Op de slotavond van de cursus, in het bezoekerscentrum De Vroente in Kalmthout, gaven alle deelnemers een presentatie over een bijzondere plek of gebied in de buurt van hun eigen bedrijf. Na deze inspirerende en verrassende presentaties kregen de deelnemers de certificaten en de gevelbordjes aangereikt uit handen van Jan Weversbergh – Coördinator Grenspark Kalmthoutse Heide. De avond werd tenslotte op een zeer bijzondere manier afgesloten met het bijwonen van de prachtige natuurtheatervoorstelling KUDDE.

Het Grenspark telt nu in totaal 38 gastheren die als ambassadeur van het gebied bezoekers feilloos verwijzen naar de mooiste plekken van Grenspark Kalmthoutse Heide. De bedrijven van de gastheren situeren zich zowel in de verblijfsrecreatie, horeca, ontspanning, fietsverhuur, toeristische infokantoren en musea.