Noord-Brabant
Jongeren
donderdag30sep2021

Jongeren Advies Bureau gestart op 3 Brabantse scholen

IVN Brabant is in samenwerking met de Provincie Noord Brabant op 3 scholen in Brabant gestart met een Jongeren Advies Bureau! In totaal gaan 150 leerlingen van het Eckartcollege uit Eindhoven, 't Hooghuis uit Oss en De Nieuwste School uit Tilburg zich buigen over het vraagstuk hoe hét groene schoolplein van de toekomst eruit moet komen te zien.

Groene schoolpleinen van de toekomst

De leerlingen worden gevraagd om:

  • Onderzoek doen naar de problematiek die klimaatverandering (o.a. hittestress en wateroverlast) en biodiversiteitsverlies met zich meebrengen, en de manieren waarop deze problemen aangepakt kunnen worden.
  • Een toekomstbestendig, groen schoolplein bij hun middelbare school te ontwerpen – waarbij zowel jongeren, de buurtbewoners als leraren plezier van het schoolplein hebben.
  • De realisatie van hun ontwerp te onderbouwen door duidelijk aan te geven welke partijen zij graag zouden willen betrekken bij de realisatie van hun schoolplein, een ruw plan op te stellen voor het onderhoud/beheer én een plan op te stellen waarin staat omschreven hoe zij hun ontwerp in de publiciteit willen brengen.

Door mee te doen aan het Jongeren Adviesbureau leren de jongeren meer over klimaatverandering en biodiversiteitsverlies. Ze leren nieuwe en innovatieve producten en ideeën aan te dragen, praktisch te werken maar enthousiasmeren zij anderen in hun omgeving voor het belang van toegankelijk groen in hun buurt.

Experts gezocht

Ben jij expert op het gebied van landschapsinrichting, biodiversiteit, duurzame initiatieven of heb je veel ervaring in de aanleg van groene schoolpleinen? Wij zijn nog op zoek naar een aantal experts die onze leerlingen van advies willen dienen.

Heb je interesse of een vraag?

Neem dan contact op met Willeke Geurts, Junior Projectleider, via w.geurts@ivn.nl