Noord-Brabant
Kind & Natuur
maandag08nov2021

500 kinderen in Brabant planten 4000 bomen in 6 Tiny Forests

De ambitie van IVN om 100  ‘Tiny Forests’ in Nederland aan te leggen is al ruim gehaald. Hiervan liggen er nu al 20 in Noord-Brabant en daar komen deze maand weer zes minibossen bij. Samen met buurtbewoners, vrijwilligers en ruim 500 leerlingen van acht basisscholen en één middelbare school zullen de Tiny Forests worden aangelegd. Hierbij worden bijna 4000 bomen en struiken in de grond gezet! Kom jij een kijkje nemen?

Kom je ook?

Als de corona maatregelen het toelaten, is iedereen van harte welkom om langs te komen bij een van de plantdagen. Op de volgende momenten en locaties worden de minibossen aangelegd. Je kunt natuurlijk ook op bezoek bij een reeds bestaand bos. Kijk op deze kaart voor een bosje bij jou in de buurt.

  • 10 november 09.00 bij  RKBS De Toren te Zevenbergen
  • 11 november 09.00 bij BS  Aventurijn te Standdaarbuiten
  • 24 november 09.00 bij Mariaschool  te Langeweg
  • 25 november 09.00 bij BS De Arenberg en de Regenboog te Zevenbergen
  • 26 november 09.00 bij het St. Janslyceum en Kindcentrum Zuiderster te ’sHertogenbosch 
  • 30 november 09.00 bij Vrije School ’t Kleurenbos en IBS Mozaïek te Oss

November plantmaand

IVN heeft november uitgeroepen tot plantmaand en in heel het land worden deze maand maar liefst 60.000 bomen in de grond gezet. Help jij mee om het grootste natuurgebied van Nederland aan te leggen? Of je nou een achtertuin, balkon, bedrijventerrein of straat met veel grijs hebt, samen maken we Nederland groener. Want groen is goed voor de biodiversiteit én voor de gezondheid. Lees hier de tips waarom je het beste in het najaar kunt planten.

Voor vragen kun je terecht op www.tinyforest.nl of mail naar brabant@ivn.nl.