Natuurhelden in het onderwijs

Ben jij díe vrijwilliger die actief is in Brabant en/of Limburg en die zich inzet voor meer aandacht voor natuur in het basisonderwijs? Dan mag je de bijeenkomst ‘Natuurhelden in het onderwijs’ zeker niet missen. We willen je graag informeren en handvatten aanreiken om meer impact te bereiken. Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina.

Datum:  9 mei 13.00 – 17.00 uur
Locatie Het Tuinhuis van Charlotte, Wolfslaardreef 95 4834 SN Breda [Boerderij Wolfslaar]

 

Programma

13.00 Inloop, welkom  

13.15 Korte terugblik en programma vandaag  

13.30 Presentatie van de plannen in het kader van de pilot: Groene Studiedag onderdeel van het landelijke project de natuurrijke school.  

14.00  Pauze met “pareltjesmarkt”, tijd om uit te wisselen en er is de mogelijkheid om deel te nemen aan een korte workshop Flow Learning (zie ook https://sharingnature.eu/flow-learning/).   

We willen iedereen van harte uitnodigen om informatie over hun nieuwste pareltjes voor het basisonderwijs mee te nemen. Waar ben je echt trots op? Wat wil je graag delen? Wat is voor iedereen bruikbaar? Je kunt dit ook aangeven in het aanmeldingsformulier

15.30  Campagnes voor scholen: welke campagnes komen eraan en hoe kan je als afdeling aanhaken? Campagnes zijn een mooie manier om binnen te komen bij een school én om een bekende school te blijven betrekken en inspireren.   

16.00 Workshop Leeftijdseigen kenmerken van kinderen, waar houd je allemaal rekening mee bij het ontwikkelen van nieuwe programma’s.  

16.45 Afsluiting en ophalen wensen voor een vervolgbijeenkomst.  

Kijk op ons.ivn.nl voor de volgende data: https://ons.ivn.nl/groep-menu/scholennetwerk-ivn/eventkalender 

 

Aanmeldformulier

We willen iedereen van harte uitnodigen om informatie over hun nieuwste pareltjes voor het basisonderwijs mee te nemen. Waar ben je echt trots op? Wat wil je graag delen? Wat is voor iedereen bruikbaar?

IVN Natuureducatie verwerkt je gegevens om je aanmelding te bevestigen. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy en cookie statement
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
10 Dingen om te doen op en rondom je schoolplein
Waar
Het Tuinhuis van Charlotte
Wolfslaardreef 95
4834 SN Breda
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Marion de Cocq

Projectleider Zuid

Ontdek meer over

Deel deze pagina