Word Gastheer / Gastvrouw in het Van Gogh Nationaal Park

Onderneem jij in het Van Gogh Nationaal Park en wil jij jouw gasten kunnen vertellen wat het gebied zo bijzonder maakt? Ben jij benieuwd hoe jij als horeca- of recreatieondernemer mee kunt groeien met de oprichting van dit unieke nationaal park? Dan is de cursus “Gastheer van het Landschap in het Van Gogh Nationaal Park” iets voor jou! In vier middagen leer jij alles over het landschap dat Vincent Van Gogh inspireerde voor zijn werk. Dit vertaal je in concrete producten, diensten of arrangementen, waarmee jouw gasten Van Gogh NP op een unieke wijze beleven. De cursus wordt verzorgd door IVN Natuureducatie i.s.m. VisitBrabant, in opdracht van Van Gogh NP.  

Samen zetten we Van Gogh NP op de kaart

Tijdens de cursus ‘Gastheer van het Landschap’ ontdek jij de unieke plekken en verhalen in het Van Gogh NP. Middels excursies, prominente gastsprekers en opdrachten leer jij het gebied én jouw collega-ondernemers in het gebied kennen. Een workshop product- en arrangementontwikkeling maakt onderdeel uit van de cursus, zodat het jou als ondernemer concrete ideeën en producten op zal leveren. Zo kun jij jouw gasten, personeel en/of zakelijke relaties iets extra’s bieden en gericht doorverwijzen. Je wordt dus een echte Gastheer of Gastvrouw van het Landschap van Van Gogh Nationaal Park… jouw Nationaal Park!

Wat levert het op voor mijn bedrijf?

Voor wie is deze cursus?

Alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in horeca, recreatie en toerisme (zowel dag- als verblijfsrecreatie) in het Van Gogh Nationaal Park (https://www.vangoghnationalpark.com/nl/homepage/gebied).

Hoe ziet het programma eruit?

Maandag 27 februari, 13.00 – 17.00 uur
Kennismaking
Kennismaking deelnemers, IVN Natuureducatie, Van Gogh NP in vogelvlucht, ontstaan van het landschap aan de hand van schilderijen van Van Gogh, excursie
.
Maandag 13 maart, 13.00 – 17.00 uur
Verdieping
Cultuurhistorie en natuur in Van Gogh NP, natuurbeleving voor je gasten en excursie
.
Maandag 27 maart, 9.30 – 13.00 uur
Aan de slag
Groei mee met Van Gogh NP middels een workshop storytelling & arrangementontwikkeling. Excursie.
.
Maandag 17 april, 13.00 – 17.00 uur
Eindpresentatie en certificering
Presenteer je eigen beleefarrangement ‘Van Gogh Nationaal Park begint HIER’. Officiële certificering Gastheren en Gastvrouwen van Van Gogh NP’

Het programma brengt je naar buiten, waar jij het landschap door de ogen van de schilder Van Gogh beleeft. De cursuslocaties en excursies zijn verspreid over het gebied.

Doe jij mee?

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 25 februari 2023. Er is in totaal ruimte voor 25 deelnemers (max. 2 personen per bedrijf); inschrijving is op volgorde van aanmelding. De kosten bedragen €250 per deelnemer (incl. BTW). Dit bedrag is inclusief 4 cursusmiddagen, cursusmateriaal, achtergrondinformatie, diverse gastsprekers en excursies, netwerkborrels, certificaat, gevelbordje en vermelding op de website van Van Gogh NP.

Ik wil me aanmelden

Vragen?

Heb je vragen, neem dan contact op met Ido de Haan (IVN Brabant) via i.de.haan@ivn.nl of 06-46618280.

Aanmeldformulier Gastheer / Gastvrouw in het Van Gogh Nationaal Park i.o.

Adres(Vereist)

IVN Natuureducatie verwerkt je gegevens om je aanmelding te bevestigen. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy en cookie statement
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.