Noord-Brabant
IVN
Vanaf
donderdag16jun202213:00

Training voor groepscoördinatoren van groene organisaties

Leer krachtig coördineren

Hoe kun je nog beter vrijwilligers aan jouw werkgroep binden? Hoe zorg je dat niet al het werk op jouw schouders rust en krijg je een actieve groep mensen? Tijdens deze training leer je hoe je krachtig kunt coördineren en mensen kunt activeren. 

Voor wie?

De training is bedoeld voor vrijwillige (werk)groep coördinatoren van groene organisaties. Maar ook voor andere rollen* binnen groene organisaties is de training relevant. Eigenlijk voor iedereen die bezig is met werving, behoud en effectieve aansturing van vrijwilligers. Jouw praktijk staat centraal. In twee live  bijeenkomsten ga je samen met andere groene organisaties aan de slag om werkende aanpakken te vinden die bij jou passen. Ook is er alle gelegenheid voor uitwisseling en netwerken.

*NB: Er mogen meerdere vrijwilligers per organisatie deelnemen aan deze training.

‘Het was heel mooi dat we kennis deelden – dus samen komen tot de beste antwoorden en ervaringen. Top!’’oud-deelnemer van de training

 

Doel van de training

Aan het eind van de training:

  • weet je hoe je verschillende soorten vrijwilligers kunt vinden en binden;
  • ben je geïnspireerd en voel je je ondersteund om jouw werk als vrijwillige coördinator met plezier en resultaat te (blijven) doen;
  • heb je inzicht in jouw eigen functioneren als groepscoördinator (inclusief de grenzen van mandaat en inzet van de vrijwilligers), en weet je wat goed gaat en wat je nog kan verbeteren;
  • heb je inzicht in de samenstelling en werkwijze van jouw groep (betrokkenheid, motivatie, verhoudingen, sfeer, mix), en ben je in staat om ieder naar wederzijdse tevredenheid in te zetten en aan te sturen.
  • heb je handvatten gekregen om het bovenstaande ook in de praktijk te brengen.

Praktische zaken

De training bestaat uit twee live bijeenkomsten. De trainingen zijn gratis*.
Na opgave ontvang je ongeveer een week voor de start van de training een programma en nadere informatie. 

Wanneer?

Data trainingen Locatie Inschrijven
Donderdag 16, 23 juni
(13.00 - 17.00)
Veldhoven Schrijf je in via deze link

Benieuwd wat anderen vinden van deze training? Kijk dan naar dit filmpje.

Heb je interesse?

Je kunt je voor deze trainingen aanmelden via de link achter de betreffende training. Mocht je interesse hebben, maar twijfelen of je hebt nog vragen, neem dan contact op met IVN Brabant, via brabant@ivn.nl of 088 - 5003110.

Deze training is een initiatief van Impuls Groene Vrijwilligers Noord-Brabant, bestaande uit IVN Brabant, Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie, Floron, Natuurmonumenten, RAVON en Staatsbosbeheer. Het project wordt gefinancierd door Provincie Noord-Brabant.

* Voor deze trainingen geldt een annuleringsregeling. 
25 euro bij annulering binnen 7 dagen voor aanvang van de training
50 euro bij annulering binnen 48 uur voor aanvang de training 

Algemene informatie

dinsdag 12 april 2022 - 13:00
Contactpersoon: