Noord-Brabant
Recreatie
Vanaf
maandag07mrt202213:00

Gastheer van het Landschap Waterpoort

Wil je als ondernemer je gasten goed informeren over je omgeving? Extra service bieden door ze de leukste plekjes en activiteiten in de regio voor te stellen? Nieuwe arrangementen opzetten met oog voor je unieke omgeving? Samenwerkingen opzetten met ondernemers in de buurt?

Met de cursus Gastheer van het Landschap in Waterpoort ontdek je de grote en kleine parels in de omgeving waarin je onderneemt. Je ontdekt het verhaal van de streek en de unieke elementen op het gebied van (delta)natuur, water en erfgoed. Samen met andere deelnemers zet je deze kennis om in mooie beleefarrangementen in Waterpoort voor je gasten. Bovendien ontmoet je gelijkgestemde ondernemers en word je onderdeel van een actief Gastherennetwerk in de regio.

Waterpoort, het gebied rond Krammer-Volkerak (gemeenten Goeree-Overflakkee, Tholen, Bergen op Zoom, Steenbergen, Halderberge en Moerdijk), telt inmiddels ruim 50 enthousiaste Gastheren en Gastvrouwen van het Landschap. Wil je met je bedrijf ook Gastheer van Waterpoort worden? Schrijf je dan nu in voor de nieuwe cursusronde komend najaar/winter!

Voor wie?

De cursus is voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in het Waterpoortgebied. Zoals hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants, jachthavens of agrotoerisme. Ook middenstanders en bedrijven in oprichting kunnen deelnemen. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf/instelling.

De cursus en het programma Gastheer van het Landschap

De cursus bestaat uit 4 dagdelen en een netwerkbijeenkomst na het eerste seizoen en wordt verzorgd door IVN Natuureducatie in samenwerking met diverse gastsprekers en gidsen. Tijdens de cursus krijg je veel informatie over de bijzondere kenmerken van Waterpoort: ontstaansgeschiedenis, cultureel erfgoed, toeristisch-recreatieve mogelijkheden, natuurgebieden, typische flora en fauna. Excursies, opdrachten en netwerken vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. Daarnaast werk je samen met andere ondernemers aan mogelijke Waterpoort-arrangementen en activiteiten voor je gasten.

Na afronding van de cursus ben je als bedrijf officieel ‘Gastheer van Waterpoort’. Ook word je onderdeel van het landelijke IVN-netwerk van ca. 2000 bedrijven in Nederland die zich Gastheer van het Landschap mogen noemen en gebruik maken van het aanbod en de expertise van IVN Natuureducatie. De samenwerking houden we na de cursus levendig en actueel met jaarlijkse netwerkbijeenkomsten, waarin workshops, productontwikkeling en excursies op het programma staan.

Data

De cursus wordt gehouden op de volgende middagen van 13.00 - 17.00 uur:

Maandag 7 maart
Dinsdag 22 maart
Dinsdag 5 april
Dinsdag 12 april

De bijeenkomsten vinden steeds bij een huidige Gastheer of een van de cursusdeelnemers plaats.

Kosten

De deelnemersbijdrage voor de cursus bedraagt € 250,- pp. Dit is inclusief ontwikkel- en organisatiekosten, 5 bijeenkomsten op locatie, cursusmateriaal, excursies met gids, gastsprekers, koffie/thee/borrels en certificaat/gevelbordje.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan tot 1 maart 2022 via het online aanmeldformulier.

Er is plek voor maximaal 25 deelnemers. Plaatsing is op volgorde van aanmelding, dus meld je snel aan!! Na aanmelding ontvang je een bevestiging en het uitgewerkte cursusprogramma.

Partners

IVN Natuureducatie organiseert de cursus Gastheer van het Landschap Waterpoort in opdracht van de Provincie Noord-Brabant en in samenwerking met de diverse partners uit het samenwerkingsverband Waterpoort.

Meer informatie

Ido de Haan (IVN Natuureducatie) 06 – 46 61 82 80 / i.de.haan@ivn.nl  
Tom Heijligers (Waterpoort) 06 – 52 78 36 25 / THeijligers@brabant.nl

Algemene informatie

maandag 7 maart 2022 - 13:00