Noord-Brabant
Recreatie
Vanaf
maandag14feb202213:00

Gastheer van het Landschap NP de Biesbosch

HELAAS DEZE CURSUS IS VOL. 

Wil je als ondernemer je gasten goed informeren over je omgeving? Extra service bieden door ze de leukste plekjes en activiteiten in de regio voor te stellen? Nieuwe arrangementen opzetten met oog voor je unieke omgeving? Samenwerkingen opzetten met ondernemers in de buurt?

Met de cursus Gastheer van het Landschap in NP de Biesbosch ontdek je de grote en kleine parels in de omgeving waarin je onderneemt. Je ontdekt het verhaal van de streek en de unieke elementen op het gebied van (delta)natuur, water en erfgoed. Samen met andere deelnemers zet je deze kennis om in mooie beleefarrangementen in NP de Biesbosch voor je gasten. Bovendien ontmoet je gelijkgestemde ondernemers en word je onderdeel van een actief Gastherennetwerk in de regio.

NP de Biesbosch, het prachtige waterrijke natuur- en recreatiegebied telt inmiddels ruim 60 enthousiaste en actieve Gastheerbedrijven. 
Wil je met je bedrijf ook Gastheer van NP de Biesbosch worden? Schrijf je dan nu in voor de nieuwe cursusronde komende winter/voorjaar!

Voor wie?

De cursus is voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in het Biesboschgebied. Zoals hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants, jachthavens of agrotoerisme. Ook middenstanders en bedrijven in oprichting kunnen deelnemen. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf/instelling.

De cursus en het programma Gastheer van het Landschap

De cursus bestaat uit 4 dagdelen en een netwerkbijeenkomst na het eerste seizoen en wordt verzorgd door IVN Natuureducatie in samenwerking met diverse gastsprekers en gidsen. Tijdens de cursus krijg je veel informatie over de bijzondere kenmerken van NP de Biesbosch: ontstaansgeschiedenis, cultureel erfgoed, toeristisch-recreatieve mogelijkheden, natuurgebieden, typische flora en fauna. Excursies, opdrachten en netwerken vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. Daarnaast werk je samen met andere ondernemers aan mogelijke Biesbosch-arrangementen en activiteiten voor je gasten.

Na afronding van de cursus ben je als bedrijf officieel ‘Gastheer van NP de Biesbosch’. Ook word je onderdeel van het landelijke IVN-netwerk van ca. 2000 bedrijven in Nederland die zich Gastheer van het Landschap mogen noemen en gebruik maken van het aanbod en de expertise van IVN Natuureducatie. De samenwerking houden we na de cursus levendig en actueel met jaarlijkse netwerkbijeenkomsten, waarin workshops, productontwikkeling en excursies op het programma staan.

Data

De cursus vindt plaats op maandagen (13:00 - 17:00 u) op de volgende data:

 • Maandag 14 februari in het Biesboschmuseum te Werkendam
  thema cultuurhistorie van de Biesbosch
 • Maandag 21 februari 13.00-17.00 uur, locatie volgt
  thema Natuur van de Biesbosch

 • Maandag 7 maart 13.00 – 17.00 uur, in Dordrecht locatie volgt
  excursie in de Biesbosch met ook andere gastheren van de Biesbosch

 • Maandag 21 maart 13.00 1700 uur, bij een Gastheer locatie volgt
  thema Invulling gastheerschap

 • Maandag 4 april 16.00 – 22.00 uur, locatie volgt
  afsluiting en uitreiking en certificaten

De bijeenkomsten vinden steeds bij een huidige Gastheer of een van de cursusdeelnemers plaats.

Kosten

De deelnemersbijdrage voor de cursus bedraagt: 
€ 125 voor deelnemers  uit bestaande Gastheerbedrijven.
€ 250 voor deelnemers van nieuwe Gastheerbedrijven.
 

Dit is inclusief ontwikkel- en organisatiekosten, 5 bijeenkomsten op locatie, cursusmateriaal, excursies met gids, gastsprekers, koffie/thee/borrels en certificaat/gevelbordje.

Aanmelden

Helaas, deze cursus is vol. Wilt u een volgende keer met ons meedoen? Leuk!! Stuur je even een mailtje naar brabant@ivn.nl ?

Er is plek voor maximaal 25 deelnemers. Plaatsing is op volgorde van aanmelding, dus meld je snel aan!! Na aanmelding ontvang je een bevestiging en het uitgewerkte cursusprogramma.

Meer informatie

Wim Ruis (IVN Natuuredcuatie) - 06 46 25 07 35 / w.ruis@ivn.nl 
IVN Brabant: brabant@ivn.nl

Algemene informatie

dinsdag 11 januari 2022 - 13:00