Noord-Brabant
IVN
Vanaf
maandag14mrt202219:00

(Digitale) training voor groepscoördinatoren van groene organisaties

Hoe kun je nog beter vrijwilligers aan jouw werkgroep binden? Hoe versterk je jouw rol en positie als (werk)groep coördinator? Hoe zorg je dat niet al het werk op jouw schouders rust, maar juist wordt gedragen door een brede groep vrijwilligers?

Als je naar antwoorden zoekt op deze vragen, is deze training iets voor jou! 
In de training staat jouw praktijk als coördinator centraal. In drie digitale bijeenkomsten ga je samen met andere coördinatoren van groene organisaties aan de slag om werkende aanpakken te vinden die bij jou passen. Zo kun je als coördinator een krachtige en energieke groep hebben én houden. Ook is er alle gelegenheid voor uitwisseling en netwerken met je collega-coördinatoren van andere groene organisaties.

‘Het was heel mooi dat we kennis deelden – dus samen komen tot de beste antwoorden en ervaringen. Top!’’oud-deelnemer van de training

Voor wie?

De training is bedoeld voor vrijwillige (werk)groep coördinatoren van groene organisaties. Ook voor andere rollen binnen groene organisaties waar werving, behoud en effectieve aansturing van vrijwilligers belangrijk is kan deze training waardevolle kennis, ervaring en methodiek aanreiken.
*NB: Er mogen meerdere vrijwilligers per organisatie deelnemen aan deze training.

Doel van de training

Aan het eind van de training:

  • weet je hoe je verschillende soorten vrijwilligers kunt vinden en binden;
  • ben je geïnspireerd en voel je je ondersteund om jouw werk als vrijwillige coördinator met plezier en resultaat te (blijven) doen;
  • heb je inzicht in jouw eigen functioneren als groepscoördinator (inclusief de grenzen van mandaat en inzet van de vrijwilligers), en weet je wat goed gaat en wat je nog kan verbeteren;
  • heb je inzicht in de samenstelling en werkwijze van jouw groep (betrokkenheid, motivatie, verhoudingen, sfeer, mix), en ben je in staat om ieder naar wederzijdse tevredenheid in te zetten en aan te sturen.
  • heb je handvatten gekregen om het bovenstaande ook in de praktijk te brengen.

Praktische zaken

De digitale training bestaat uit drie bijeenkomsten van 3 uur en vindt plaats via Zoom. De training in juni is hopelijk op locatie en duurt twee middagen.
De trainingen zijn gratis*.

Na opgave ontvang je ongeveer een week voor de start van de training een programma en nadere informatie. De digitale training volg je via het programma Zoom. Je ontvangt hierover uitleg. Mocht je niet bekend zijn met Zoom, dan zorgen wij voor extra ondersteuning hierin.

Wanneer?

Data trainingen Locatie Inschrijven
Terugkombijeenkomst dinsdag 25 januari (19.00 - 21.00 uur) Online Schrijf je in via deze link
Maandag 14, 21, 28 maart
(19.00 - 22.00)
Online Schrijf je in via deze link
Vrijdag 8, 15, 22 april
(13.30 - 16.30)
Online Schrijf je in via deze link
Donderdag 16, 23 juni
(13.00 - 17.00)
Locatie volgt Schrijf je in via deze link

Benieuwd wat anderen vinden van deze training?

Kijk dan naar dit filmpje

Heb je interesse?

Je kunt je voor deze trainingen aanmelden via de link achter de betreffende training. Mocht je interesse hebben, maar twijfelen of je hebt nog vragen, neem dan contact op met Willeke Geurts, Junior projectleider IVN Natuureducatie, via w.geurts@ivn.nl of 06-30470897

Deze training is een initiatief van Impuls Groene Vrijwilligers Noord-Brabant, bestaande uit IVN Brabant, Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie, Floron, Natuurmonumenten, RAVON en Staatsbosbeheer. Het project wordt gefinancierd door Provincie Noord-Brabant.

* Voor deze trainingen geldt een annuleringsregeling. 
25 euro bij annulering binnen 7 dagen voor aanvang van de training
50 euro bij annulering binnen 48 uur voor aanvang de training 

Algemene informatie

vrijdag 26 november 2021 - 13:30
Contactpersoon: