Scholenprogramma's Nationale Parken

Natuurlijk buiten leren!

Speciaal voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs biedt IVN educatieve projecten in en rondom de Nationale Parken in Limburg. Onder begeleiding van ervaren IVN-gidsen ontdekken leerlingen spelenderwijs de natuur.

Thema's

Er zijn 8 verschillende themaprojecten om uit te kiezen. Alle projecten sluiten aan bij het natuur- en wereldoriëntatieprogramma van het basisonderwijs.

Bijen en biodiversiteit Herfst en winter
Bodem Omgeving
Bomen Planten
Dieren Water

Opzet van het project

De projecten bestaan uit een voorbereiding in de klas, programma onder begeleiding van een gids in het Nationaal Park en verdieping voor in de klas na afloop.

Locatie

De programma's vinden plaats in een van de Limburgse Nationale Parken:

Praktische informatie

De educatieve programma's kosten € 35,- per groep en per groep kunnen maximaal 35 kinderen deelnemen. De programma's in het gebied duren twee uur en kunnen 's ochtends of 's middags uitgevoerd worden.

Reserveren

Het boeken van scholenprogramma's doe je eenvoudig je via ons reserveringssysteem:

  • Ga naar het reserveringsoverzicht
  • Kies een Nationaal Park
  • Kies een project
  • Volg de instructies bij de reserveringskalender

Wij ontvangen vervolgens de aanvraag en beoordelen deze. De aanvraag staat pas vast als reservering wanneer je een bevestiging van ons ontvangt.

Contact

Voor meer informatie over de educatieve programma's voor het basisonderwijs kun je contact met ons contact opnemen via nationaleparken-zuid@ivn.nl of met het secretariaat van IVN Limburg 0475-386 460.