Limburg
IVN
dinsdag07jun2022

Gezocht: groene verbinders met een hart voor de Limburgse natuur

Vind jij het leuk om mensen met een groen hart met elkaar te verbinden? Word jij enthousiast van nieuwe plannen maken en mensen activeren? Vind jij het belangrijk dat iedereen in Limburg ontdekt hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is? En ben je daarnaast een ras- bestuurder met een Limburgs netwerk? Dan zoeken we jou!

IVN District Limburg zoekt nieuwe bestuursleden. De termijn van 3 dagelijkse bestuursleden loopt namelijk af. 

Wat doet IVN?

IVN natuureducatie verbindt mensen en natuur. In Limburg hebben we 4500 leden en duizenden project- en werkgroepvrijwilligers en 11 beroepskrachten. We werken samen met onder andere natuurorganisaties, de provincie, gemeentes en waterschappen, bedrijvennetwerken en maatschappelijke organisaties

Bij IVN kom je verschillende vrijwilligers tegen.
Doeners, denkers, docenten, organisatoren, natuurgidsen, coaches en bestuurders. Hun eigen natuurlijke leefomgeving kennen ze op hun duimpje. Overal in Limburg organiseren ze activiteiten, cursussen, workshops, excursies en (natuurherstel en natuurbehoud) projecten. 

Wat ga jij doen?


IVN District Limburg behartigt de belangen van 33 Limburgse IVN afdelingen en 4500 vrijwilligers.

Samen kijken we  naar jouw vaardigheden en wensen. Ben jij iemand die als voorzitter de koers van het bestuur uitdraagt? Of kom jij beter ondersteunend als secretaris tot je recht? Of heb jij ervaring om de financiële gang van zaken te behartigen?

Jij hebt een creatieve geest, gaat uit van wat wél kan en kan goed omgaan met diverse belangen binnen en buiten IVN. Je zet daarbij jouw sterke netwerk in Limburg in en kent de Limburgse cultuur.

Je bent gemiddeld 8 uur per week inzetbaar voor minimaal 2 jaar.

Wat krijg je?

  • Een enorme dosis voldoening;
  • Een groot netwerk van betrokken mensen, organisaties, bedrijven en overheden binnen en buiten Limburg;
  • Kennis over natuurontwikkelingen in de provincie Limburg;
  • Deelname aan diverse Natuur educatieve trainingen, workshops, lezingen en webinars;
  • Vaardigheidstrainingen zoals werken met vrijwilligers, digitaal werken, storytelling en visueel werken;
  • Een nauw team van bestuursleden om samen mee te groeien;
  • Een vrijwilligersforfait dat basiskosten van je vrijwilligerswerk vergoedt en daarnaast vergoeding voor alle gemaakte onkosten.

Heb jij belangstelling?

Stuur dan een motivatie van maximaal één A4. In juli 2022 willen we graag kennis maken met mogelijke kandidaten zodat je vanaf augustus mee kunt gaan draaien in het IVN Districtsbestuur en je in november 2022 officieel toetreedt als bestuurslid bij wederzijds enthousiasme. 

Stuur je motivatie naar Leon Heemels (bestuurslid) via bestuur@ivndistrictlimburg.nl o.v.v. vacature IVN District Limburg. 

Meer weten? 
Bel Leon Heemels: 06 22 69 94 60