Waterbuffer bij Hoogcruts onderhouden

Midden op het plateau van Margraten ligt waterbuffer Hoogcruts. Deze grote buffer kan ruim 5.000m³ water vasthouden bij veel regenval. Ontzettend belangrijk in ons heuvellandschap dus. Op zaterdag 11 november duiken we samen de buffer in: welk onderhoud is nodig om de capaciteit van de buffer op niveau te houden? Hierbij gaan we aan de slag met landschapsbeheer, zoals het scheren van hagen, maaien van ruigte en afzetten van struweel.

Ervaren mentor-vrijwilligers nemen je mee in het beheer van een waterbuffer en de maatregelen die hiervoor moeten worden uitgevoerd. Hierbij leer je ook oude ambachten, zoals het werken met een zeis. Ook is er aandacht voor andere kansen in het gebied, zoals het vergroten van biodiversiteit.

Wil je meehelpen om deze waterbuffer te onderhouden én meer leren over landschapsbeheer en oude ambachten?

Meld je aan!

Aanmelden is mogelijk tot donderdag 9 november.


Natuurkracht
Deze activiteit is onderdeel van Natuurkracht. Natuurkracht ziet de natuur als bondgenoot bij het voorkomen van wateroverlast in het Zuid-Limburgse Landschap. Meer weten? Klik hier


Aanmelden

Waterbuffer bij Hoogcruts onderhouden

Wil je als een groep deelnemen? Stuur dan een mailtje naar n.boesten@ivn.nl, met hierin de titel van de activiteit en de namen van de deelnemers vermeld.

Aanmelden voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk. Kijk op www.ivn.nl/natuurkracht voor andere activiteiten.

Mensen doen natuurbeheer met een zeis
Waar
Verzamellocatie: Klooster Hoogcruts
Hoogcruts 47
6255 NS Noorbeek
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Noï Boesten

Projectleider IVN Zuid

Ontdek meer over

Deel deze pagina