‘Van Bezoeker tot Onderzoeker’ excursie

Ontdek elke wandeling nieuwe soorten

Op 1 oktober organiseert IVN Limburg van 10:00 tot 12:00 een excursie in het teken van zelf op onderzoek uitgaan als bezoeker of bewoner van de Meinwegregio.

Ben jij benieuwd welke planten en dieren je zoal in de natuur kunt vinden? Doe dan mee met de ‘Van Bezoeker tot Onderzoeker’ excursie en leer hoe jij elke keer dat jij in de natuur bent nieuwe planten- en diersoorten ontdekt!

Meld je aan!

Tijdens deze excursie leer je hoe jij nieuwe soorten ontdekt en zo bij kunt dragen aan de biodiversiteit in jouw omgeving. Bij plantage Blankenwater beginnen we met een snelcursus ObsIdentify, waarna we zelf soorten gaan ontdekken tijdens een excursie. Tijdens de wandeling komen we ook langs en doen we onderzoek in het recent aangeplante Tiny Forest. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor meer biodiversiteit. Wageningen Environmental Research heeft in 11 Tiny Forests meer dan 1.100 verschillende dier- en plantsoorten aangetroffen.

Na afloop bekijken we de vondsten die we hebben gedaan en sluiten we af met koffie/thee en een heerlijk gebakje. Na deze excursie kun jij zelf bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek door ObsIdentify te gebruiken en wordt je nog meer bewust van de soortenrijkdom in jouw eigen omgeving!

Wil jij meedoen met de excursie? Meld je dan aan via onderstaand formulier!

Aanmeldformulier

Helaas is de inschrijfperiode verlopen, je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

Waar
Plantage Blankwater
Blankwater 12
6071NV Swalmen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Mees van den Munckhof

Projectmedewerker Limburg

Ontdek meer over

Deel deze pagina