Natuurkracht Marktplaats

Vind jouw Natuurkracht

Zet jouw talent in tegen wateroverlast

Wil jij iets doen tegen wateroverlast in Zuid-Limburg? Dat kan! Want kleine maatregelen dichtbij huis kunnen al een groot verschil maken. Maar daarvoor zijn mensen nodig. Mensen zoals jij. Die graag iets doen in plaats van afwachten. Die hun talent willen inzetten en het heft in handen nemen.

Nieuwsgierig wat jij kunt doen? Kom op zaterdagochtend 22 april om 10.00 uur naar de marktplaats van Natuurkracht in Ransdaal. Ontdek wat er allemaal gaat gebeuren en hoe jij daarbij kunt helpen.

Meld je aan via onderstaande knop!

Ik wil me aanmelden

Wat is Natuurkracht?

Aanleiding voor Natuurkracht is de overstroming van 2021 in het Geul- en Gulpdal. Dit nooit meer! Daarom hebben verschillende Limburgse natuurorganisaties en de Postcodeloterij de handen ineen geslagen. Er zijn maatregelen nodig om de regen beter op te vangen. Grote maatregelen, maar ook kleine. Want inwoners kunnen zelf ook bijdragen. Door bijvoorbeeld de tegels uit hun tuin te halen. Of meer bomen in de straat te planten.

Ik wil helpen, maar ik ben geen natuurkenner?

Geeft niet! Natuurkracht heeft jou ook dan nodig. We hebben al een mooie groep aan enthousiaste groene vrijwilligers die alles weten van bomen en planten. Maar we kunnen zeker nog meer handen gebruiken. Mensen die kunnen organiseren, ontwerpen, plannen, graven, tillen, bouwen of gewoon enthousiast en creatief zijn en graag willen helpen. En natuurlijk bent je ook heel erg welkom als je wel een natuurkenner bent.

Wat ga ik dan doen?

In het najaar zijn er een maand lang allemaal activiteiten. Wij zoeken mensen die een activiteit willen organiseren of gewoon mee willen helpen. Iets voor jou? Kom dan naar onze marktplaats op 22 april in Lubosch Land en hoor wat we gaan doen. Je ontmoet daar onze enthousiaste Natuurkracht vrijwilligers die je meer kunnen vertellen. Wij zijn natuurlijk ook nieuwsgierig naar jouw talenten en ideeën. Zelf een mooi idee? Die zijn natuurlijk ook heel erg welkom. Op onze marktplaats vind jij vast mensen die jou kunnen helpen.

Ik kan niet op 22 april maar wil wel meedoen aan Natuurkracht!

Stuur dan een mailtje naar n.boesten@ivn.nl. Dan kijken we samen hoe jij aan kunt sluiten.

Deze marktplaats is een initiatief van IVN Natuureducatie. Wij staan naast mensen die het verschil willen maken. Omdat de natuur daar recht op heeft.


Aanmelden Natuurkracht Marktplaats

Vrijwilligers brainstormen bij Natuurkracht bijeenkomst
Waar
Lubosch Land
Ransdalerstraat 28
6312 AH Ransdaal
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 100
  • Aanmelden verplicht: Ja

Noï Boesten

Projectleider IVN Zuid

Ontdek meer over

Deel deze pagina