De Langste haag van Limburg (Simpelveld)

Hagen leveren een boost aan biodiversiteit en zorgen ervoor dat water beter kan worden opgenomen in de bodem. Door hoog in het stroomgebied (struweel)hagen te planten dragen we bij aan het vertragen van de waterdruppel naar de Geul en de Gulp. Daarom starten we op 25 november met de aanleg van de Langste haag van Limburg. Samen met terrein beherende en agrarische organisaties en Heuvel Angus beplanten we dalen bij de Geul en Gulp.

Wil jij mee planten aan de Langste haag van Limburg in Simpelveld?

Meld je aan!

Aanmelden is mogelijk tot donderdag 23 november.

We gaan op 25 november ook in Valkenburg aan de slag. Help je daar liever mee? Klik dan hier!


Over de Langste haag

De hagen die we op 25 november aanleggen zijn de eerste fase van de langste haag. We willen ook de aanliggende particulieren en gemeenten enthousiasmeren om een haag aan te leggen, zodat we toewerken naar de Langste haag van heel Limburg.

Natuurkracht in agrarisch landschap

Naast het aanplanten van de Langste haag wordt er nog meer gedaan aan natuurherstel in het agrarisch landschap, zodat water vertraagd en beter vastgehouden wordt. Dit gebeurt allemaal binnen een project gefinancierd door het Natuurkrachtfonds, waarbij Stichting het Limburgs Landschap en het agrarische bedrijf Heuvel Angus nauw samenwerken. De maatregelen zijn eenvoudig aan te brengen waardoor ze een voorbeeld kunnen zijn voor andere agrarische bedrijven. 


Natuurkracht
Deze activiteit is onderdeel van Natuurkracht. Natuurkracht ziet de natuur als bondgenoot bij het voorkomen van wateroverlast in het Zuid-Limburgse Landschap. Meer weten? Klik hier


.

Aanmelden

De langste haag van Limburg (Simpelveld)

We werken in twee groepen: één ochtend- en één middaggroep. Vul het formulier onder je voorkeurstijd in om je aan te melden.

Wil je als een groep deelnemen? Stuur dan een mailtje naar n.boesten@ivn.nl, met hierin Langste haag Simpelveld, het tijdstip en het aantal (eventueel ook de namen van) de deelnemers vermeld.

Ochtendgroep Simpelveld: 10.00 – 12.30 uur

Aanmelden voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk. Kijk op www.ivn.nl/natuurkracht voor andere activiteiten.

 

Middaggroep Simpelveld: 13.00 – 16.00 uur
 

Aanmelden voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk. Kijk op www.ivn.nl/natuurkracht voor andere activiteiten.

Waar
Schanternelsweg, Simpelveld
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Alies Westerveen

Projectleider IVN Limburg en IVN Brabant

Ontdek meer over

Deel deze pagina