Limburg
Biodiversiteit
Op
zaterdag01okt202213:30

Biodiversiteitsontmoeting Groene Vrijwilligers

"Waarom is het eigenlijk zo slecht dat we minder insecten hebben? Is het echt zo erg als de ijsbeer uitsterft? Brandnetels horen toch ook in de natuur, wat maakt het uit dat het er nu wat meer zijn?" 

Deze en andere vragen krijgen we als groene organisaties regelmatig. Van je ouders, een vriend of je kleinkind. Goede vragen, die laten zien dat er interesse is uit de maatschappij. Maar ook moeilijk te beantwoorden vragen, want hoe leg je kort en bondig de "waarde" van biodiversiteit uit? Dat is best lastig!

Samen werken aan een goed verhaal

Via zogenoemde 'biodiversiteitsontmoetingen' zoeken we als IVN met verschillende groene vrijwilligers en beroepskrachten naar "het biodiversiteitsverhaal": een manier om goed, kort en duidelijk uit te leggen wat de waarde van (achteruitgang van) biodiversiteit is en hoe urgent dit probleem eigenlijk is. Samen hebben we ontzettend veel kennis, enthousiasme, daadkracht én bereik. Samen kunnen we dus ook komen tot een sterk verhaal en dit vervolgens binnen en buiten onze organisaties uitdragen.

Doe jij mee?

Laat je tijdens de biodiversiteitsontmoeting op 1 oktober inspireren over het thema biodiversiteit. Een leuke spreker, interessante workshop én een prachtige locatie bieden goede ingrediënten om er een gezellige en informatieve middag van te maken. Maar ook: handen uit de mouwen en écht aan de slag om te werken aan 'ons biodiversiteitsverhaal'. Doe jij mee?

Praktische informatie

Wat? Biodiversiteitsontmoeting III
Wie? Groene vrijwilligers uit Limburg en Noord-Brabant
Je bent ook welkom als je al eerder hebt deelgenomen
Waar? IVN Beekdaelen-Schinnen, Burgemeester Pijlsstraat 1d te Schinnen
Wanneer?

Zaterdag 1 oktober 2022
13:30 tot 17:00

Programma? 13.00  Inloop
13.30  Welkom door IVN
14.00  Interactieve lezing en workshop
16.30  Afsltuiting en napraten
Kosten? Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, maar meld je wel even aan. Een drankje en wat lekkers zijn inbegrepen.

Klik hier om je aan te melden

Voor meer informatie mail naar limburg@ivn.nl.

Algemene informatie

zaterdag 1 oktober 2022 - 13:30 tot 17:00