Vrijwilligers

Contact met de natuur is van essentieel belang; zowel in een gezonde ontwikkeling van kinderen als voor het welzijn van volwassenen. Daarom laat IVN jong en ouder de natuur dichtbij beleven. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar. Zij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de natuur. Zodat er - behalve trots en verbondenheid - ook een gevoel van verantwoordelijkheid ontstaat voor behoud van groen en natuur in de eigen omgeving.

Activiteiten

Wandelingen door prachtige natuurgebieden, een paddenstoelenexcursie of slootjesdag. De vrijwilligers van IVN organiseren allerlei natuur(belevings)activiteiten voor jong en ouder

Cursussen

Naast mooie activiteiten bieden de afdelingen allerlei cursussen aan. Meer weten over de natuur is boeiend, verrassend en stimulerend. Benieuwd wat voor cursussen er zijn?

IVN in Groningen

In Groningen zijn 5 afdelingen actief:

Samenwerking in de regio zorgt voor een breed en gevarieerd aanbod van natuur-educatieve activiteiten voor jong en oud. Jaarlijks bieden de 5 IVN afdelingen in Groningen, samen met partnerorganisaties, honderden cursussen, lezingen en excursies aan. Daarnaast wordt intensief gewerkt aan natuurbeheer, onderzoek, monitoring en beleidsbeïnvloeding. IVN staat garant voor de kwaliteit en continuïteit van het activiteitenaanbod, mede dankzij regionale samenwerking en overleggen.