Groningen
Kind & Natuur
maandag13sep2021

Lespakket Kinderboekenweek

“Dieren hoeven niet naar school om te leren lezen en schrijven. 
Zij ontdekken waar zij goed in zijn terwijl ze opgroeien. 
Sommige dierenouders laten hun kinderen al meteen alleen in de grote, spannende en gevaarlijke wereld. Zoals kikkers en slakken. 
Andere dieren krijgen toch nog een tijdje les van hun ouders om te leren waar ze goed in zijn, zoals een wolf die van zijn ouders, broers en zussen leert hoe hij moet jagen.”

Ook dit jaar ontwikkelde IVN Noord weer een lespakket dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Worden wat je wil’. Dieren zijn ‘Natuurlijke Specialisten’ en gebruiken waar ze goed in zijn om te overleven. Leerlingen ontdekken met dit lespakket de specialiteiten van dieren op en rond het schoolplein en worden tegelijkertijd zelf ook een beetje natuurlijk specialist.

Voorbeeld opdracht Kinderboekenweek

Lespakketten die aansluiten bij wat scholen al doen  

Jaarlijks voeren zo'n 450 basisscholen uit Noord-Nederland natuur- en duurzaamheidsprojecten uit van IVN Noord. We ondersteunen scholen op het gebied van inhoud, didactiek en werkvormen. Docenten volgen trainingen en scholen krijgen kant en klare lespakketten over diverse thema’s. Omdat natuuronderwijs slechts één van de domeinen is waar basisscholen aandacht aan moeten besteden, proberen we met onze lessen aan te haken bij wat scholen al doen. Veel scholen besteden jaarlijks aandacht aan de Kinderboekenweek en daarom ontwikkelen wij ook elk jaar een lespakket dat aansluit bij het gekozen thema. 

Gratis downloaden? 

Maakt jouw school geen deel uit van een onderwijsnetwerk van IVN Noord, maar lijkt het je wel leuk om dit lespakket te gebruiken? Vraag het dan hier gratis aan. Je krijgt dan een downloadlink via de mail, waarmee je het lespakket en de docentenhandleiding kunt downloaden. Veel plezier! 

Aanvragen lespakket