Groningen
Kind & Natuur
donderdag21jul2022

Inspiratiebijeenkomsten Kinderboekenweek

Op woensdag 7 en 14 september zijn er in Theater Kielzog te Hoogezand en in De Blauwe Schuit te Winsum inspiratiebijeenkomsten over de Kinderboekenweek voor leerkrachten in het basisonderwijs in Groningen. Beide middagen starten we het programma om 15.00 uur en eindigen zo rond 17.45 uur. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. 

Schrijvers Marc ter Horst en Edward van den Vendel nemen je mee in de wereld van boeken en jeugdliteratuur in de klas. Zij vertellen hoe je kinderen boeken kunt leren ontdekken en hoe je hen kunt inspireren om prachtige passende boeken te lezen.

Biblionet Groningen, IVN en K&C verzorgen twee Giga groene workshops die alles te maken hebben met het natuurlijke thema van deze Kinderboekenwoek. Giga Groen, verrassend, praktisch en je kunt er direct mee aan de slag. 

Tot op de bodem van Garage TDI is een theatrale, prikkelende voorstelling vol wonderbaarlijke ontdekkingen over de natuur, gemaakt op de thematiek van de Kinderboekenweek 2022. De voorstelling nodigt (en daagt) kinderen uit om verder te kijken dan de oppervlakte en tot op de bodem uit te zoeken wat voor schatten de natuur herbergt.

Beide middagen staan in het teken van natuur, cultuur en literatuur, want we organiseren deze bijeenkomsten samen met  IVN en K&C. 

Programma

15.00 Welkom
15.05 Presentatie door Marc ter Horst en Edward van den Vendel
15.35 Workshop ronde 1
16.20 Pauze
16.30 Workshop ronde 2
17.15 Garage TDI
17.40 Afsluiting 

Aanmelden

Je kunt je tot woensdag 24 augustus aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst in Hoogezand of Winsum. Dit kun je doen via de onderstaande aanmeldingsbutton. Per school kunnen er maximaal 2 personen aan de inspiratiebijeenkomsten meedoen.

Kun je onverwachts niet komen, stuur dan een mailtje naar secretariaat@biblionetgroningen.nl.

Ja, ik kom