Groningen
IVN #2uurnatuur Challenge
dinsdag05okt2021

Beleef de herfst; ga de natuur in met de IVN #2uurnatuur Challenge! 

De herfst is begonnen en dat merk je. De blaadjes vallen van de bomen, de dagen worden korter en de warme kleding komt weer uit de kast. Langzaamaan spenderen we meer tijd binnen en minder in de natuur. Maar juist tijdens de donkere herfstmaanden is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan. Daarom organiseert IVN Natuureducatie in oktober voor de derde keer de IVN #2uurnatuur Challenge. 

Buiten gebeurt het 

Ook in Groningen worden dit najaar verschillende #2uurnatuur herfstactiviteiten georganiseerd. Kijk in de activiteitenkalender wat er bij jou in de buurt gebeurt. Zo zorgen we dat jij deze herfst voldoende naar buiten gaat, leer je jouw omgeving beter kennen en ontmoet je gelijkgestemden. 

Doe mee met de IVN #2uurnatuur Challenge  

De natuur is goed voor je: om te ontspannen, jezelf op te laden en te genieten. Wat vaker de natuur opzoeken is daarom erg belangrijk. Toch is het soms moeilijk jezelf zover te krijgen. Daarom geeft IVN Natuureducatie je graag een digitale schop onder de kont om minimaal 2 uur per week de natuur in de gaan met de IVN #2uurnatuur Challenge! Navigeer op basis van de natuur, maak kunst in én met de natuur, ontdek bijzondere paddenstoelen en trotseer de elementen!  
 
Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Zo is de natuur goed voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Ga deze herfst de uitdaging aan! Meld je gratis aan voor de Challenge en ontvang de hele maand oktober toffe uitdagingen in de mail. Klaar voor de start?!