Groningen
Kind & Natuur
Op
woensdag22sep202115:00

Inspiratiebijeenkomst Kinderboekenweek 2021

Voor lees-, cultuur- en NME-coördinatoren en hun collega’s  Onderzoeken wie je bent en worden wat je worden wil!

Biblionet Groningen, IVN Natuureducatie en K&C nodigen je uit om op woensdag 22 september een inspiratiebijeenkomst over de Kinderboekenweek bij te wonen. Het programma duurt zo’n 2,5 uur en is op twee locaties te volgen: 

  • Bibliotheek Veendam
  • Bibliotheek Zuidhorn

Tijdens de bijeenkomst krijg je tips en materialen mee om onderzoekend aan de slag te gaan met het thema ‘Worden wat je wil’. Welke verschillende rollen hebben dieren bijvoorbeeld? Hoe kijken zij naar de wereld? En wat kunnen mensen van de dierenwereld leren voor hun eigen talenten?

Inspiratie via workshops en lezing van Bibi Dumon Tak

Schrijfster Bibi Dumon Tak gaat aan de hand van haar boeken in op inlevingsvermogen en onderzoek. Hoe doe je dat als je een boek schrijft? Ook volg je twee workshops, waarin je het lespakket van IVN leert kennen (speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt) en ontdekt hoe je vanuit boeken een talentenshow voor leerlingen kunt opzetten. In beide workshops worden natuur-, cultuur-, literatuur- en taalonderwijs met elkaar verbonden. Je gaat met een tas en hoofd vol concrete ideeën weer naar huis. 

Aanmelden 

Je kunt je tot 13 september hier aanmelden voor één van beide locaties. Let op: in verband met Corona is het aantal plaatsen beperkt. Plaatsing op 
volgorde van binnenkomst. Vol = Vol

Algemene informatie

woensdag 22 september 2021 - 15:00 tot 17:45