Gelderland
Recreatie
Vanaf
dinsdag09nov202113:00

Programma IVN Gastheer van het Landschap Apeldoorn 2021

De uitgestrekte bossen, het wild, de beken en sprengen, landgoederen, Koninklijke tuinen en bossen: Apeldoorn is een geliefde vakantiebestemming voor veel mensen. De natuur en het landschap zijn daarin een belangrijke trekpleister. Als recreatieondernemer kun je daar gebruik van maken. Door meer te weten over de natuur en de rijke cultuurhistorie van Apeldoorn, kun je jouw gasten beter tippen wat er allemaal te ontdekken is. Zo verrijk je hun verblijf, en beleven ze het Veluwse landschap optimaal!

Meld je aan!

Maak het verblijf van jouw gasten nóg aantrekkelijker

Ben jij horeca- of recreatieondernemer in Apeldoorn en wil je meer weten over het prachtige landschap van jouw omgeving? Volg dan het IVN Gastheer van het Landschap programma dat start op dinsdag 9 november a.s.!  In het programma ga je samen met andere recreatieondernemers aan de slag met de onderwerpen natuur, erfgoed, cultuurhistorie en het Koninklijke verhaal van Apeldoorn (kroonjaar 2022). Het programma bestaat uit drie cursusdagen (dagdeel), een veldexcursie en een terugkomdag. Omdat je het programma volgt in een groep met andere Apeldoornse recreatieondernemers, versterk je meteen jouw eigen netwerk. De cursusdagen zijn altijd op een fraaie natuurlocatie ergens in de gemeente Apeldoorn, waarbij we presentaties afwisselen met interessante excursies onder leiding van gastsprekers. Na het afronden van het programma mag je je als ondernemer profileren als Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje.

Volledig Coronaproof

Uiteraard is het programma coronaproof en worden de bijeenkomsten aangepast aan de dan heersende maatregelen. Waar kan, zijn de bijeenkomsten fysiek in een ruime en goed geventileerde ruimte. Als nodig, worden de theoriegedeelten online gegeven, aangevuld met buitenexcursies in kleine groepjes. We communiceren hier ca. 2 weken voorafgaand aan de cursusdata over.

Data

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten in totaal, waarvan 3 dagdelen theorie, 1 dagexcursie en 1 terugkomdag. Na het volbrengen van het programma mag je je als ondernemer profileren als IVN Gastheer van het Landschap met certificaat en gevelbordje.

  • Dinsdag 9 november 2021 (13 - 16 uur)
  • Dinsdag 23 november 2021 (13 - 16 uur)
  • Dinsdag 11 januari 2022 (13 - 16 uur)
  • Dinsdag 25 januari (hele dag, excursie)
  • Terugkomdag - nader te bepalen

Meld je aan!
 

Locatie

We willen elke bijeenkomst bij een deelnemende ondernemer organiseren. Heb je een geschikte locatie ter beschikking voor één van de bijeenkomsten? Geef het aan op het inschrijfformulier of laat het ons weten via mailadres m.koedoot@ivn.nl.

Terugkomdag

Later in 2022 is de terugkomdag, waarin je als opgeleide gastheren en gastvrouwen elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met het maken van arrangementen en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdag wordt tijdens het programma in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

Het programma is geschikt voor alle horeca- en recreatieve ondernemers van de gemeente Apeldoorn zoals hotels, (mini)campings, vakantieparken, bed en breakfasts, restaurants, musea, pretparken, etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Deelname aan het programma Gastheer van het Landschap kost  €150 per persoon. Dit is inclusief lesmateriaal, 4 cursusdagen (waaronder 3 dagdelen en volledige excursiedag), koffie, thee, uitgebreide lunch op excursiedag, feestelijke afsluiting van het programma met certificaat en een gevelbordje, en een inspirerende terugkomdag. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van de gemeente Apeldoorn, het Toeristisch Platform Apeldoorn en de provincie Gelderland.

Om in aanmerking te komen voor het officiële certificaat en gevelbordje Gastheer van het Landschap is aanwezigheid bij 3 van de 4 bijeenkomsten een voorwaarde.

Steun vanuit de Veluwe Agenda 2030

Het programma Gastheer van het Landschap wordt georganiseerd door IVN Gelderland en IVN Apeldoorn, in opdracht van de gemeente Apeldoorn en het Toeristisch Platform Apeldoorn. Het programma wordt ondersteund door provincie Gelderland, in kader van de VeluweAgenda2030, met als doelstelling het verbeteren van de biodiversiteit, verduurzamen van toerisme op de Veluwe, het versterken van de natuurbeleving en leefbaarheid.

Meld je aan!

Ontwikkel gezamenlijk een trektocht

Samen met andere ondernemers ga je tijdens en na het programma natuurarrangementen en excursies ontwikkelen om Apeldoorn nóg beter op de kaart te zetten. Het eerste gezamenlijke product waarmee we aan de slag gaan, is een meerdaagse IVN Trektocht. Dat is een wandeltocht met audio-ondersteuning die de wandelaar langs de mooiste plekjes voert rondom het thema de Koninklijke Veluwe. Gastheren- en vrouwen van het Landschap zijn de overnachtings- en pauzelocaties. Lancering van de trektocht is in voorjaar 2022.

Geef in het aanmeldformulier of je interesse hebt om hieraan mee te doen.  

Veluwse samenwerking

Het is de tweede keer dat IVN Gastheren van het Landschap programma in Apeldoorn gehouden wordt, in 2017 is er al een eerste netwerk opgezet . Ook in gemeenten Hattem, Heerde, Ermelo, Ede, Epe, Elburg en Oldebroek zijn Gastheren actief.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in het programma IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie? Neem contact op met projectleider Mirjam Koedoot, via m.koedoot@ivn.nl of 026-3512927. Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl.

 

 

Algemene informatie

dinsdag 9 november 2021 - 13:00 tot 16:00
dinsdag 23 november 2021 - 13:00 tot 16:00
dinsdag 11 januari 2022 - 13:00 tot 16:00
dinsdag 25 januari 2022 - 09:00 tot 17:00
Locatie: 
Apeldoorn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image